Kustbussen gaan weer rijden

Castricum – De kustbussen 866 en 868 rijden tijdens de zomervakantie weer rond in de regio Noord-Holland-Noord. Van zaterdag 10 juli tot en met zondag 22 augustus rijden deze zomerlijnen dankzij een financiële bijdrage vanuit de gemeenten Castricum en Bergen. Kustbus 866 rijdt tussen Bergen Plein en Bergen aan Zee. Reizigers kunnen vanuit Alkmaar instappen op lijn 166 en zonder (fysieke) overstap met de lijn naar Bergen aan Zee rijden. Kustbus 868 rijdt van Castricum Station naar Castricum aan Zee via halte Bakkum Provinciaal Kampeerterrein.

Het doel van de kustbussen is het verminderen van het autoverkeer naar de kust en bezoek aan het strand ook voor niet autobezitters mogelijk te maken. Zonder de bijdrage van de twee gemeenten was het niet mogelijk geweest om deze bussen dit jaar te laten rijden. De bussen rijden in de genoemde periode dagelijks elk half uur. De kustbussen 866 en 868 hebben een afwijkend kilometertarief ten opzichte van reguliere OV-lijnen (zie www.overal.nl/kustbus). Wie geen OV-chipkaart heeft kan vooraf online een E-ticket kopen. Ook is het mogelijk om bij de chauffeur een vervoerbewijs te kopen, maar afrekenen kan uitsluitend met pinbetaling of creditcard.

Tijdens de zomervakantie is tevens een familiedagkaart voor het actietarief van 10 euro verkrijgbaar. Vaak zal dit goedkoper zijn dan andere kaartjes of de OV-chipkaart. De Familiedagkaart is geldig voor één of twee volwassenen en maximaal drie kinderen (4 t/m 11 jaar). Reizen met de kustbussen 866 en 868 is deze zomer mogelijk, maar vooralsnog wel met de verplichting tot het dragen van een mondkapje en het dringende advies om drukte te vermijden.