Kunstwerk verdwenen uit water bij Gemaal 1879

Akersloot – Op zondag 3 april opende Gemaal 1879 haar deuren met een expositie van Gemma Distelbrink. Toepasselijk opende hoogheemraad Klazien Hartog van HHNK deze solo-expositie. Nu was het de bedoeling om aan de hand van Gemma’s kunstwerk, een bollenprik, buiten in het water het verschil in waterstand te laten zien als dit historische gemaaltje draait. Maar waar Distelbrink het vorige week maandag had neergezet, stond het kunstwerk later niet meer. Weg, foetsie! Alleen de onderkant stond er nog, onder water. De bollenprik was verdwenen.

(Ondanks de duidelijke uitleg over de bollenprik in het water is het kunstwerk door iemand weggenomen. Foto: aangeleverd)

De kunstenaar voelt zich gevleid dat iemand haar kunstwerk zo mooi vindt, maar reageert: ,,Blijf er met je tengels van af. Er hing een bordje met uitleg aan het hek, met het verzoek het kunstwerk te laten staan. Maar dat mocht niet baten.’’ In het gemaal exposeert Distelbrink een nieuwe collectie oersnavels, enkele vogelportretten en laat ze zien waarom de film Silence of the Tides haar bollenprikken op de Waddenzee heeft opgenomen. De expositie is tot 29 mei te zien op alle zondagen van 13.30 tot 16.30 uur. Tips over de diefstal van de bollenprik graag per e-mail (info@gemmadistelbrink.nl).

Foto boven:
De bollenprik zoals hij vóór de diefstal in het water stond bij Gemaal 1879. (Foto: aangeleverd)