Kunstschilders in de Tuin van kapitein Rommel

Castricum – Deze week zetten Afke Spaargaren en haar cursisten hun doeken op de ezel in de Tuin van kapitein Rommel. De schilders zijn van 11.00 tot 16.00 uur in actie te zien. Publiek is van harte uitgenodigd het ontstaan van de impressies op doek te komen bewonderen. Weten deze schilders het zonlicht op de waterlelies net zo mooi te vangen als Claude Monet dat deed?

Voor veel cursisten is dit een eerste keer om de aangeleerde technieken eens buiten in de open lucht uit te proberen. Afke Spaargaren begeleidt iedereen op een positieve manier en probeert de kwaliteiten die de cursisten in huis hebben naar boven te krijgen. Dat lukt! Afke is beeldend kunstenaar en begeleidt en stimuleert het tekenen en schilderen naar de waarneming: ,,Het is altijd leuk om te merken hoeveel meer je gaat zien als je tekent en schildert.’’

Afke geeft al sinds 1989 teken en schilderles. Op dinsdagavond bij Perspectief Castricum en ook elk jaar de basiscursussen tekenen en schilderen. Ook geeft ze les bij Toonbeeld in Castricum op de zaterdagmorgen. Daar heeft zij onder meer het project ‘Toonkunst’ begeleid naar aanleiding van de dag van de ontmoeting. Verder heeft Afke zelf exposities zoals in de Kloostergangen in Haarlem (2020) en geeft ze les in Velsen en Beverwijk. Ze werkt ook voor De ZorgSpecialist, waar ze creatieve zingeving geeft aan mensen met dementie. Het plezier in tekenen en schilderen staat altijd voorop.

Naast de schilder kunnen we nog een muze in de tuin begroeten. Deze week ontmoeten we in de tuin een bijzondere dichteres. Haar naam is Mia Wijten. Mia komt haar nieuwe gedichtenbundels met natuurfoto’s presenteren. Zij schreef maar liefst drie nieuwe boekjes: ‘Te gekke bomen’, ‘Natuurlijk water’ en ‘Verrassende duinen’. De Tuin van kapitein Rommel ligt schuin tegenover het station en is dagelijks geopend van 09.30 tot 16.30 uur. Het terras is open voor een kopje koffie of thee en versnaperingen. U bent van harte welkom. (Foto: aangeleverd)