Kunst- en Lichtjespad in Tuin van Kapitein Rommel

Castricum – Van 13 tot en met 17 december organiseert de Tuin van Kapitein Rommel een nieuw evenement: het Kunst- en Lichtjespad. De Tuin gaat deze dagen pas open als het donker wordt, van 16.30 tot 20.00 uur. De toegang is gratis.

Op het Lichtjespad lopen kinderen, maar ook volwassenen, ’s-avonds in een tuin vol lichtjes, een route langs tien objecten. Aan het einde wordt een woordpuzzel opgelost. Eén van de punten waar je langsloopt is een blindenpad. Zonder donker geen licht. Je loopt geblinddoekt een stukje van vijftien meter om aan het eind een bel te vinden. Er is een flessenorgel met lampjes waar je de melodie moet raden. Ook staan enkele verlichte objecten in het teken van Kerst.

Kunst

Tegelijkertijd vindt ook een expositie plaats van lichtkunst. Onder de naam CAKtwo werken de kunstenaars Berend Wijers, Fred Boon en Marina Pronk samen aan het extreem en ongeremd uitvergroten van objecten. Het is een sprookjesachtige, lieve, feeërieke lichtinstallatie bestaande uit unieke, organische vormen waarin licht in warme tinten in elkaar overvloeit. Tijdens het Kunst- en Lichtjespad hangen zeven cocons van CAKtwo verspreid door de Tuin van Kapitein Rommel.

Verder zijn er op woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 19.00 en 19.30 uur verlichte vlinders met Anja Jonker en Marije Samuels. Deze laatste twee kunstenaars hebben ook enkele plekken ingericht voor het Lichtjespad. Terwijl je geniet van alle prachtige lichtjes in de Tuin kun je nog even bijpraten op het terras met een kop erwtensoep, een glas glühwein of warme chocolademelk. (Foto: CAKtwo)