Kunst en kruiden: kruidenkunst in het tuinhuis

Bakkum – Atelier Bakkum krijgt er vanaf deze maand een kunstenaar bij. Naast werk van schilder Sabrina Tacci en fotograaf en beeldhouwer Marina Pronk zullen installaties en schilderijen van Mireille Schermer te zien zijn.

De Castricumse Mireille Schermer van Nature Works is beeldend kunstenaar, kruidenvrouw en werkt graag in en met de natuur samen. Met Nature Works verzorgt zij ook bosbaden en wildplukwandelingen. Ze werkte al eerder samen met Marina op andere locaties en strijkt nu voor onbepaalde tijd neer in het tuinhuis, waar naast natuurkunst ook de helende kracht van de natuur beleefd kan worden in al haar facetten. Voor ‘Primavera’ liet Mireille zich inspireren door de meest alledaagse lentekruiden, die wij vaak voorbijlopen of zelfs vervloeken.

Om deze ‘muurbloemen’ kun je niet heen en hun veelzijdigheid kun je komen ervaren in het tuinhuis, dat dit voorjaar een ontmoetingsplek zal zijn tussen mens en kruid. Op 11 mei om 16.00 uur is de opening in stijl. Iedereen is welkom om samen een kruidige toost uit te brengen op de lente, het thema van de expositie. Elke vrijdag en elk tweede weekend van de maand is het atelier aan de Van Oldenbarneveldweg 32 geopend van 13.00 tot 18.00 uur open. (Foto: Mireille Schermer)