Kruising Geesterweg afgesloten tussen 25 en 30 oktober

Uitgeest – Er wordt al enige tijd gewerkt aan de aanleg van de rotonde op de kruising tussen de Geesterweg en de Melis Stokelaan. Binnenkort start aannemer KWS met de volgende fase. Daarvoor wordt van 25 tot en met 30 oktober de kruising afgesloten voor alle verkeer.

Gedurende deze afsluiting wordt de tijdelijke weg verwijderd en de rotonde geasfalteerd inclusief de aansluiting met de Melis Stokelaan. Tegelijkertijd vinden graafwerkzaamheden plaats voor de verlichting. Op deze wijze kan het werk veilig worden uitgevoerd.

Planning

De werkzaamheden starten op woensdag 25 oktober om 07.00 uur en duren tot maandagavond 30 oktober om 24.00 uur. Er is gekozen om de werkzaamheden in de herfstvakantie uit te voeren. Er is dan minder verkeer en de scholen zijn gesloten. Vanaf dinsdag 31 oktober is de rotonde voor het doorgaande verkeer en de op- en afrit naar de Melis Stokelaan klaar en wordt opengesteld. Jumbo is dan via de nieuwe rotonde bereikbaar.

Omleidingen

Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de A9. Bestemmingsverkeer vindt haar weg via de Kooglaan of de Prinses Irenelaan. In de straten rondom de Geesterweg zal het tijdelijk drukker zijn. De gemeente Uitgeest doet een beroep op alle verkeersdeelnemers om veilig en rustig langs deze routes te rijden.

Aansluiting Castricummerweg

Na de weekendafsluiting gaat de aannemer aan de slag met de aansluiting op de Castricummerweg. Deze aansluiting is tot en met vrijdag 17 november afgesloten. Verkeer van en naar het centrum kan via de Prinses Beatrixlaan rijden.

Hulpdiensten en bus

De hulpdiensten hebben altijd doorgang. De Connexxionbuslijn tussen station Uitgeest en Alkmaar rijdt met een kleine bus om via de Prinses Beatrixlaan, Kooglaan, Plevierstraat, Wiekenlaan en Populierenlaan.

Op de hoogte blijven

Via de app van KWS kunt inwoners op de hoogte blijven van de werkzaamheden en vragen stellen. Scan de QR-code om de KWS-app te downloaden op de mobiele telefoon en ga dan naar ‘Rotonde Geesterweg’.

Bellen of mailen

Het is ook mogelijk om persoonlijk contact op te nemen met omgevingsmanager Isra van Velzen van KWS via ivanvelzen@kws.nl of 06 50226160. (Foto: Gemeente Uitgeest)