Kostbare zege voor Hollander

Limmen – Op vrijdag 23 september speelden de schakers van SV Vredeburg de tweede ronde van de interne competitie. Elf partijen stonden op het affiche.

Veel aandacht ging uit naar het duel tussen Luc Janssen en Bert Hollander, de nummers één en twee van afgelopen seizoen. Na een even bizarre als intrigerende ruil van stukken ontstond in het middenspel een stelling waarin Hollander twee torens had en Janssen twee lopers en een paard. Hollander bood remise aan, maar Janssen was te gebiologeerd door het experimentele karakter van de stelling dat hij de remise weigerde en op zoek ging naar een winstpoging. Daarbij kwam echter een loper om in het mijnenveld en zo noteerde Hollander een kostbare zege.

In zijn partij tegen Nico Pepping wist Marcel Wester winnend de f-pion naar de overzijde te loodsen. Ed Stolp entameerde een gevaarlijke aanval, maar opponent Harold Ebels hield de defensieve deur gesloten. Na ruil van de dames was de angel uit de stelling en was remise het logische resultaat. Nieuwkomer Pieter Klein bleef lang op de been in zijn partij tegen de doorgewinterde Gijs Pouw. Pas in het diepe eindspel wist Pouw een kwaliteit te veroveren en ging op techniek naar het volle punt. Hans de Goede speelde een lekkere partij tegen Robin Rommel, maar kreeg het deksel op de neus toen een toren op de tweede rij van zijn stelling binnendrong en mat niet meer te verhinderen was. Met zijn tweede opeenvolgende zege gaat Rommel naar de kop van de ranglijst.

Remi Aafjes noteerde een knappe overwinning op Tars Wanders, terwijl Harry Levering in een spannende partij zegevierde over Adri Beentjes. Als er één speler is bij SV Vredeburg die zichtbaar steeds beter wordt, is het Ferry Haan. Met een degelijke overwinning op Jaap Limmen illustreerde hij zijn kandidatuur voor een plek in de top tien. Komende vrijdag speelt Vredeburg 1 het eerste duel in de bondscompetitie: Opening ’64 1 uit Sint Pancras komt op bezoek.