Koninklijke onderscheidingen brandweer Limmen

Limmen – Brandweermannen Bas Meegdes, Kees Admiraal en Marco Kerssens zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontvingen de bijbehorende versierselen op vrijdag 11 december van burgemeester Toon Mans. Twee van de drie zijn actieve vrijwillige brandweermannen van post Limmen en ontvingen deze Koninklijke onderscheiding vanwege het feit dat ze meer dan twintig jaar repressief vrijwilliger zijn bij de brandweer. Alleen Marco Kerssens zwaaide in februari al af bij het korps, maar heeft er ook meer dan twintig jaar op zitten.

Live-verbinding

De uitreiking vond coronaproof plaats op de kazerne in Limmen, in aanwezigheid van de partners van de gedecoreerden. Ook plaatsvervangend teamcommandant regio Alkmaar Hakan Meijer en postcommandant Antoon Pepping waren bij de ceremonie aanwezig. De postleden konden via een live-verbinding meekijken met de uitreiking. Dit was de laatste uitreiking binnen de gemeente Castricum voor de brandweervrijwilligers. De Kanselarij der Nederlandse Orden heeft per 1 januari 2020 het criterium ‘meer dan twintig jaar vrijwillige brandweerdienst’ als automatische toekenningsgrond voor een koninklijke onderscheiding beëindigd.

Op de foto:
Van links naar rechts: Kees Admiraal, Antoon Pepping, Marco Kerssens, Toon Mans, Jos Admiraal , Hakan Meijer en Bas Meegdes. (Foto: aangeleverd)