Koninklijk lintje voor acht inwoners

Castricum – Acht inwoners uit Castricum, Akersloot en Limmen werden gisteren aangenaam verrast met een telefoontje van burgemeester Toon Mans. Allen ontvingen het bericht dat zij waren benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Morgen wordt het bijbehorende lintje opgespeld.

Door Henk de Reus

De heer F. Bakker, Castricum

De heer F. Bakker is medeoprichter, voorzitter en beheerder van de kinderboerderij ‘Stichting ’t Dierenduintje’ in Castricum en zet zich al jarenlang in voor het dierenwelzijn. Hij geeft voorlichting aan bezoekers en begeleidt vrijwilligers met een beperking, dan wel afstand tot de arbeidsmarkt en begeleidt scholieren die een maatschappelijke stage bij de kinderboerderij lopen.

De heer W.A. Brakenhoff, Castricum

De heer W.A. Brakenhoff zette zich jarenlang in als secretaris en ringencommissaris van de vogelvereniging ‘De Gevederde Vrienden’ te Castricum. Hij organiseerde de contactavonden, de jaarlijkse vogelshow en de feestavond. Ook ontfermde hij zich over gewonde vogels. Sinds 1986 doet hij vrijwilligerswerk bij de Pancratiuskerk.

Mevrouw M. Hoogerbrugge, Castricum

Mevrouw M. Hoogerbrugge is sinds 2000 vrijwilliger bij Vereniging Kennemer IJsbaan. Daarnaast is zij oprichter en trainer van de 50+ fitnesstrainingsgroep en traint twee maal per week de senioren. Ook traint ze op de zondagmorgen een buitengroep. Ze motiveert deelnemers een gezonde levensstijl te volgen, onder andere door beweging en voeding.

De heer J.P.M. Kok, Akersloot

De heer J.P.M. Kok zet zich sinds 1998 in als voorzitter/secretaris van de Stichting StoreyClub Jongerencentrum te Akersloot. Hij doet dit op diverse fronten en droeg ook bij aan de oprichting van een jongerenhangplek op de bovenverdieping van het jongerencentrum. Daarnaast treedt hij al sinds 2010 bij evenementen in Akersloot op als verkeersregelaar.

De heer H.J. Meijer, Castricum

De heer H.J. Meijer zet zich sinds 1996 in als ouderling en scriba voor de protestantse kerk in Castricum. Hij coördineert de beeld- en geluidopnamen van de diensten. Sinds 2010 is hij als vrijwilliger op diverse fronten actief bij de Stichting Uitgeester Senioren. Bij de Bibliotheek Kennemerwaard verzorgt hij sinds 2010 digitale workshops, schrijft het werkboek en zet zich in bij de tabletcafés.

De heer T.H. Pekel, Akersloot

De heer T.H. Pekel vervult sinds 1977 verschillende bestuursfuncties bij hengelsportvereniging De Sander te Akersloot. Daarnaast organiseert hij wedstrijden. Vanaf 1986 tot 2011 vervulde hij diverse bestuursfuncties bij de federatie Sportvisserij MidWest-Nederland. De heer Pekel is sinds 2015 voorzitter van kringloopwinkel De Tweede Ronde en bij de Sint Jacobuskerk te Akersloot. Ook onderneemt hij activiteiten voor Basisschool De Brug.

De heer W.C. Res, Castricum

De heer W.C. Res zet zich al vele jaren als vrijwilliger in voor de Atletiekvereniging Castricum. Hij is initiatiefnemer van de jeugdcross en was van 1982 tot 1993 organisator van de bosloop. Van 1983 tot 1993 was hij vrijwilliger en later als bestuurslid betrokken bij de hardloop- en wielerwedstrijd De Dubbele Lus. Hij was ook aanjager van het project kunststof atletiekbaan en organiseerde geruime tijd de NK Veldlopen voor ambtenaren.

De heer F.J.G.M. Schreuder, Castricum

De heer F.J.G.M. Schreuder was van 1977 tot 1997 vrijwilliger, c.q. bestuurslid bij Mixed Hockeyclub Castricum. Hij was scheidsrechter en opleider van scheidsrechters. Sinds 1997 is hij een van de drijvende krachten achter Stichting Castricum helpt Muttathara. Hij fungeert er als winkelleider en begeleidt stagiaires en scholieren. Daarnaast is hij onder andere bestuurslid bij de EHBO-Vereniging Castricum, c.q. het Seniorenkoor Castricum en vrijwilliger bij Tafeltje Dekje.

Na het telefoontje van de burgemeester werden de gedecoreerden verrast met oranje tompoucen. Hier wordt deze lekkerij door Els Verbeek (bestuurssecretariaat) overhandigd aan mevrouw mevrouw M. Hoogerbrugge. (Foto: Henk de Reus)