Kom naar de Zomerboost op Sportpark Noord-End

Castricum – Op zondag 22 augustus kan jong en oud kennismaken met zes verschillende sporten op Sportpark Noord-End. In feestelijke sfeer mag iedereen deelnemen aan meerdere clinics. Wil je voetballen met oma, dansen met opa of leren hoe je echt kan tafeltennissen? Het is allemaal gratis en zonder aanmelding mogelijk tijdens het Zomerboost Multisportevenement.

Door Hans Boot

Zomerboost is een initiatief van Team Sportservice om inwoners (opnieuw) kennis te laten maken met het sport- en beweegaanbod. Deze zomer is het perfecte moment voor veel Nederlanders om iets te doen aan de overtollige coronakilo’s. Het is ook een mooie gelegenheid ons sociale leven weer uit te breiden. De boost houdt in dat zes Castricumde sportaanbieders hun activiteiten presenteren. Verspreid over de kunstgrasvelden op sportpark Noord-End kan iedereen kennis maken met voetbal, korfbal, turnen/trampolinespringen, tafeltennis, judo en diverse dansstijlen. Bij aankomst op het park hoor je de muziek van clubMariz en op het boardingveld geven zij dansles in verschillende stijlen, die voor diverse leeftijden worden afgewisseld met spetterende demonstraties, waaronder breakdance en HipHop.

Tumblingbaan

De tafeltennistafels van TTV Castricum staan op het achterterras van de voetbalclub. Daar kunnen sporters van alle leeftijden onder begeleiding de beginselen van het tafeltennis ervaren. Even lekker overslaan of een al dan niet fanatiek partijtje met elkaar spelen. Dat kan met je opa, kleinkind, vriendje of een volslagen onbekende.

Wat voetbal betreft kan worden meegedaan met uitdagende wedstrijdjes, zoals kappen en draaien en op doel schieten. Ook hier staat een demonstratie op het programma. Op het kunstgrasveld is het mogelijk om op verschillende manieren de judosport te beoefenen, zoals judo voor ouder en kind en judo met attributen. Gymnastiekvereniging DOS pakt groot uit met een tumblingbaan en een dubbele trampoline. En last but not least geeft Helios korfbalclinics voor zowel kinderen van 4 t/m 7, als de oudere jeugd tot ‘walking korfbal’ voor senioren.

Goodiebag

Bij alle clinics krijgt iedereen een aantekening op een stempelkaart. Zo verzamel je tijdens deze sportieve dag stempels en mag je je, na deelname aan vier verschillende sporten, ‘s middags uitleven op de stormbaan. Ook ligt er een leuke goodiebag klaar voor alle deelnemers. Kom dus op 22 augustus naar Sportpark Noord-End. De activiteiten vinden plaats van 11.00 tot 16.00 uur. Aanmelding vooraf is niet nodig en deelname aan alle activiteiten is gratis.

Op de foto:
De sportaanbieders v.l.n.r.: Paulien Aalbers (DOS), Anita Jansen, (FCC), Kees van der Meulen, TTV Castricum), Peter van Splunter (FCC), Mariska Tauber (clubMariz), Mariska Duinmeijer (FCC) en Wim Schoorl (KV Helios). Niet op foto: Eveline Beentjes (Beentjes Judo). (Archieffoto: Hans Boot)