Kom alleen naar het gemeentehuis en milieustraat als het écht moet

Castricum – ,,Kom alleen naar het gemeentehuis als het écht moet. Huis opgeruimd? Laat je spullen even thuis. Breng ze later naar de milieustraat want het is er enorm druk.” Aansluitend op de landelijke oproep om zoveel mogelijk fysiek contact te beperken, roept de gemeente haar inwoners op deze richtlijnen te volgen. Bovendien worden de openingstijden van het gemeentehuis aangepast: de balies zijn tot en met 6 april geopend op alle werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur. Daarvoor moet wel vooraf een afspraak worden gemaakt.

In deze bijzondere periode is het belangrijk nu alleen contact te hebben met elkaar als het echt nodig is. Ook wil de gemeente dat haar medewerkers gezond blijven, zodat ze de belangrijkste dienstverlening kunnen blijven doen. Daarom vraagt de gemeente inwoners om medewerking en begrip en stelt de volgende regels in voor de periode tot en met 6 april:

Burgerzaken en gemeentehuis
Regel zoveel mogelijk via de website van gemeente Castricum. Hebt u vragen? Mail naar Balie@castricum.nl of bel naar 140 251.Moet u écht langskomen? Bedenk dan of het nu echt moet of ook later kan. En maak een afspraak via de website bij spoed. Betaal met pin. Hebt u gezondheidsklachten? Blijf dan thuis. Spoedzaken zijn: aangifte geboorte, aangifte overlijden, aantoonbare spoedeisende aanvragen. U kunt een afspraak maken van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Deze tijden zijn gewijzigd, omdat de medewerkers ook thuis moeten blijven bij een verkoudheid.  Hebt u het sociaal team nodig? Stel uw vraag via de website of bel (14 0251). Tot en met maandag 6 april is er geen inloopspreekuur.

Milieustraat en milieuparkjes
Laat spullen voor de milieustraat even thuis. Breng ze later naar de milieustraat. Of breng ze in kleine hoeveelheden. Dan kunnen ze op een normale manier verwerkt worden. Plaats geen spullen bij overvolle containers bij de milieuparkjes, zodat de omgeving netjes blijft. Door al het extra afval zijn de containers voller dan normaal. Er wordt met man en macht gewerkt om de containers te legen en alles netjes te houden.

(Foto: gemeente Castricum op Facebook)