Koepelkeuze: Koninklijk Conservatorium Den Haag

Heiloo – De programmeurs van de Cultuurkoepel krijgen regelmatig juweeltjes langs die een breed publiek verdienen en prachtig passen in de Koepelprogrammering. Onder het motto ‘Koepelkeuze’ brengt de Koepel daarom een serie optredens/concerten, waarbij het publiek na het optreden mag betalen wat men het waard vindt.

Het team van de Cultuurkoepel is vereerd met het bezoek van het Koninklijk Conservatorium Den Haag en de Juilliard School of Music New York. Zij brengen het oratorium ‘Die Israeliten in der Wüste’, gebaseerd op het oudtestamentische verhaal over de pijn en het lijden van de Israëlieten in de woestijn. In dit stuk houdt Carl Philipp Emanuel Bach gelijke tred met de veranderende muzikale ideeën van die tijd door zijn typische stijlen los te laten. Het is Bachs doel om een duidelijke toon te creëren en uiteindelijk een aantal van de emoties van zijn personages te recreëren.

Het tweede deel van het oratorium vervolgt met het verhaal dat begint met een Händeliaans thema, hoogstwaarschijnlijk toegevoegd vanwege het grote succes van Händels ‘Messiah’ in Hamburg. Kom vrijdag 22 april aanstaande om 20.15 uur genieten van dit schitterende oratorium. Wilt u verzekerd zijn van een plaats, reserveer dan uw kaarten à € 2,50 via www.cultuurkoepelheiloo.nl of koop ze bij het VVV-kantoor op Landgoed Willibrordus te Heiloo. (Foto: Claudio Papapietro)