Koen Konst eindelijk naar volle winst

Akersloot – Koen Konst uit Castricum heeft donderdagavond voor de allereerste keer de hoogste trede op het podium mogen beklimmen in de wekelijkse rit om de OIT Mountainbike Cup. Een podiumplek was hem al enkele malen gegund, maar tot een zege was het nog niet gekomen. Voordat het nu zover was, had Konst af te rekenen met onder meer Walter van Kuilenburg, die meerdere keren met dit bijltje had gehakt en menig succes wist te boeken.

Gezamenlijk trokken beiden er na de start in een hoog tempo op uit. Al in de derde omloop moest Walter van Kuilenburg afhaken met een lekke tubeless band en op zoek gaan naar herstel, aangezien hij hoog staat in de rangschikking voor het OIT-klassement. Punten hiervoor zijn slechts bij uitrijden te verdienen, dus was het zaak zo snel mogelijk in de koers terug te komen. Het is niet noodzakelijk om met een ANWB-auto naar Akersloot te komen, maar wel met minimale zaken als plakspullen, kettingpons of pluggen voor tubeless banden; wel is een pomp ter plekke.

Aangezien pechvogel Van Kuilenburg niet kon terugvallen op de broederliefde van  de niet aanwezige jongere broer Dave en zelf niet beschikte over de plug, was het einde oefening en kon hij ook fluiten naar de punten. Zodoende mocht Koen Konst, zonder dreiging vanuit de achterhoede, zijn zegetocht, mits verschoond blijvend van pech, voltooien. De blijdschap was dan ook groot bij het passeren van de meet toen deze eerste overwinning een feit was.

Uitslag:

1. Koen Konst, Castricum; 2. Maurice Kauffman, Beverwijk; 3. Piet Veldt, Akersloot; 4. Barry Schrama, Akersloot.