Knokkend FC Castricum beloont zichzelf in slotfase

Castricum – FC Castricum behaalde zaterdagmiddag een zwaarbevochten overwinning tegen Reiger Boys. Ondanks het wegvallen van verschillende spelers trok het team de zege over de streep.

Door Joop Bakker

De teams werkten een rommelige eerste helft af. Het ging vooral de eerste dertig minuten erg moeizaam met veel zwabberende ballen. FC Castricum had veel last van de harde tegenwind. In de 31ste minuut was het Justo van de Werf die in de zestien twee man voorbij speelde en werd neergehaald. De zelfverzekerde speler nam vervolgens zelf de toegekende strafschop en schoot de bal hard en laag in; 0-1.

Nog geen acht minuten later was het wederom Van de Werf die via een prachtige pass van Thom Heling alleen op de keeper afging. Tot drie keer toe wist de keeper de bal te pareren. In de 41ste minuut schoot Erwin van Velzen de bal over de keeper heen, die te ver vanuit zijn doel was gekomen. Hij zag echter zijn schot net van de doellijn weggeschoten worden door een toegesnelde speler van Reiger Boys. Reiger Boys probeerde nog voor rust de gelijkmaker te forceren, het schot van Floyd Groet werd er prima uitgehaald door de sterk keepende Lars Beukers.

In de tweede helft moest Reiger Boys komen en dit resulteerde tot twee maal aan toe in de beginfase tot een kans, maar FCC-sluitpost Lars Beukers stond zijn mannetje en hield zijn doel schoon. Echter in de 68ste minuut was het dan toch raak voor Reiger Boys; de vrijgekomen Floyd Groet wist het prima af te maken; 1-1. Het doelpunt gaf het team een boost, want FC Castricum was sindsdien de betere en ging nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong. Met het invallen van Joris Peijs en Elario Zweet wist FCC het tij te keren. In de 83ste minuut was het Elario Zweet die zijn schot via de rug van een verdediger van Reiger Boys in het doel zag belanden; 1-2. Vervolgens trok Joris Peijs in de 90ste minuut definitief de overwinning over de streep; 1-3. (Foto: Sandy Klaver)