Klimaatplein zet alles op een rij

Castricum – De gemeente heeft sinds kort een digitaal Klimaatplein, waar inwoners eenvoudig hun weg kunnen vinden richting verduurzaming. Een bezoek aan deze website helpt om informatie op te halen op het moment dat iemand daaraan toe is.

Wethouder Valentijn Brouwer: ,,Niet iedereen is op hetzelfde moment toe aan het maken van stappen. Het Klimaatplein kan een mooi startpunt zijn om te kijken welke stap je kunt maken. En iedere stap is goed. Veel inwoners hebben bijvoorbeeld nog tegels in de tuin. Daardoor kan water, bij hevige regenval, slechter de grond in en wordt het rioolstelsel overbelast. Dan is het makkelijk als je op het Klimaatplein kunt zien hoe je een tuin anders kunt inrichten. Met extra beplanting kunt u ook uw eigen leefruimte koeler maken.’’

Digitaal informatiepunt

Het Klimaatplein voor inwoners is een centraal informatiepunt. Op deze website vindt je informatie over wat er mogelijk is en wat je als inwoner kunt doen. Ook is te zien welke subsidies er zijn en aan welke acties er kan worden meegedaan. Het kennisportaal Klimaatplein is een informatiebron voor iedereen die werkt aan verduurzaming. Je vindt er praktische informatie, handige hulpmiddelen, inspirerende voorbeelden en de laatste nieuwtjes. Het Klimaatplein is via https://klimaatplein.castricum.nl te bezoeken.