Klimaatduik ook in Castricum

Castricum – Samen met vrienden of familie in het ijskoude water duiken voor een ambitieus klimaatbeleid. Dat kan op 1 januari om 11.55 uur tijdens de klimaatduik in Castricum aan Zee.

In het hele land worden op verschillende plekken klimaatduiken georganiseerd door Milieudefensie samen met mensen die willen dat er meer gebeurt om klimaatverandering te stoppen. Ook in Castricum hebben enkele inwoners het voortouw genomen. Iet van Hoof: „Alle dagen van het jaar duik ik bij Castricum aan Zee de golven in voor mijn plezier. Maar op 1 januari duik ik erin omdat ik wil dat de klimaatplannen meer zijn dan goede voornemens alleen.”

Het is vijf voor twaalf
Er is gekozen voor het symbolische tijdstip vijf voor twaalf. De tijd dringt, overal worden de gevolgen van klimaatverandering zichtbaar. Op 1 januari heeft de regering nog 366 dagen om de klimaatdoelen te halen. Dat kan nog, maar er is meer actie nodig. Met de leus: we gaan liever kopje onder voor het klimaat dan door het klimaat, willen ze een signaal geven aan de overheid om van het jaar 2020 het klimaatjaar te maken.

De klimaatduik is de start van het klimaatjaar 2020. Trotseer de kou en laat zien dat het je menens is. Inschrijven kan via www.klimaatduik.nl. (Foto: Milieudefensie / Marijke Wijntjes)