Kleutervoorstelling bij presentatie nieuw prentenboek

Castricum – Anita Boots en Peter Richard Winkelaar presenteren zaterdag hun nieuwe prentenboek. Dat doen ze tijdens een muzikale kleutervoorstelling bij kindcentrum Helmgras aan Het Korte Land 3. Het prentenboek ‘Waar zijn de stippen van Sproet?’ gaat over de zoektocht van lieveheersbeestje Sproet naar zijn stippen.

De interactieve voorstelling is gratis toegankelijk voor peuters, kleuters en hun ouders/begeleiders. Zij kunnen het gewenste aantal toegangsbewijzen aanvragen door een mailtje naar anita@breetveld.com te sturen. Met poppenspel en onder muzikale begeleiding van Jan van der Schaaf op accordeon, vertelt Anita het verhaal over lieveheersbeestje Sproet, dat zijn stippen kwijtraakt en alle dieren in het bos inschakelt voor hulp.

Thema

Het speelse prentenboek is een uniek samenwerkingsproject tussen kunstenaar Peter Richard Winkelaar, die de kleurrijke illustraties heeft verzorgd, en auteur Anita Boots. Het verhaal is op rijm gesteld en bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar. Het bijzondere aan het boek is dat kinderen zelf de afloop ervan kunnen bepalen. Anita Boots is zelf leerkracht van een kleutergroep. ,,Mijn kleuters waren proefkonijn bij de ontwikkeling van het prentenboek. Ze reageerden erg enthousiast op het verhaal en de kleurige illustraties en droegen nieuwe ideeën en oplossingen aan voor Sproet. Dat is ook gelijk het thema van het boek: hoe ga je om met een tegenslag of een teleurstelling? Laat je je hoofd hangen of zoek je naar een oplossing?’’ Het is inmiddels haar derde prentenboek.

De kleutervoorstelling begint zaterdag om 10.00 uur. Aansluitend is er gelegenheid om het prentenboek te laten signeren door de auteur en de illustrator. Kijk op www.tis-oke.nl/mijn-boeken voor nadere informatie en bestellingen. In Castricum is het prentenboek van Sproet ook verkrijgbaar bij kantoorboekhandel Laan aan de Burgemeester Mooijstraat 19. Daar signeert Anita Boots op woensdag 8 juni om 14.30 uur in combinatie met een voorstelling. (Foto: aangeleverd)