Kleuters Rembrandtschool bezoeken Camping Bakkum

Akersloot/Bakkum – De kleuters van de Rembrandtschool uit Akersloot werken gedurende het schooljaar aan thema’s waarbij verbinding met het echte leven centraal staat. Deze thema’s hebben betekenis voor alle kinderen doordat de onderwerpen dicht bij hun belevingswereld staan. Voorbeelden zijn werken op de boerderij, kleren kopen en het huidige thema kamperen op de camping.

Elk thema wordt samen met de leerlingen opgebouwd. Het thema start met een uitdagende activiteit en daaruit volgen verschillende onderzoeksvragen, taal-, reken-, spel- en ontwerpactiviteiten. Uitstapjes en ontmoetingen met deskundigen (vaak (groot)ouders met veel kennis van het thema), hebben een vaste rol binnen de thema’s. Vorige week kregen de kleuters op Camping Bakkum een rondleiding van een toekomstige ouder van de school.

Ze maakten een flinke wandeling over het terrein, onder meer langs het plein vol bloemen langs het restaurant, de supermarkt, de skelterverhuur en de kinderboerderij. Verder kwamen natuurlijk ook de toiletgebouwen, de wasserette, toercaravans, verhuurmogelijkheden, kwakende kikkers en stacaravans aan de orde. Als je dat als kleuter nog nooit gezien hebt, kun je zomaar nog denken dat een stacaravan een hotel heet…! Genoeg te leren dus over dit onderwerp en daarna konden ze lekker spelen in de grote speeltuin! (Foto’s: Suus van Heel)