Kledingwinkel Anne-Moon bestaat 12,5 jaar: ,,Kan er een boek over schrijven”

Castricum – Pioniers waren ze, toen ze twee decennia terug een kleinschalige webwinkel begonnen. Monique Metzelaar en Anneke Veldhuis verkochten kledingstukken vanuit een schuurtje in Limmen. Tot de winkel aan de Van Egmondstraat een nieuwe eigenaar zocht. Monique runt de zaak inmiddels al 12,5 jaar met verve. ,,Zolang ik het leuk vind blijf ik dit doen.”

Monique fantaseerde al langer over een fysieke zaak. Toen de eigenaresse van kledingwinkel Surprise met pensioen ging, besloten Monique en Anneke het stokje over te nemen. Monique: ,,We zijn gestopt met de webwinkel en hebben alleen de naam, Anne-Moon, meegenomen. Na een jaar is Anneke gestopt en ben ik doorgegaan.” Anne-Moon verkoopt tweedehands kleding, accessoires en sieraden. ,,De kleding hangt zes weken in de winkel, daarna gaat wordt het met korting aangeboden of komen klanten het weer ophalen. Wat niet verkocht wordt gaat naar een goed doel.”

Inmiddels is tweedehands kleding populair bij een brede doelgroep. ,,Er komen steeds meer jongeren in mijn winkel. Daardoor verandert het assortiment ook. Mensen zijn kritischer geworden en maken meer milieubewuste keuzes. Dat is het grootste verschil in de afgelopen 12,5 jaar.” Monique is inmiddels begonnen met het innemen van herfstkleding. Inleveren kan op woensdag-, donderdag-, en vrijdagochtend, maximaal zes stuk per keer. Kijk vooraf op de website, soms is er een innamestop: www.anne-moon.net. Op zaterdag 16 september kunnen liefhebbers bij Anne-Moon terecht voor een glaasje bubbels en verschillende aanbiedingen (o.a. 12,5% korting op sieraden). Adres: Van Egmondstraat 9 in Castricum. (Foto: aangeleverd)