Kledingruilbeurs Bonhoeffercollege was een succes

Castricum – De leukste kledingstukken waren donderdag 12 januari te bemachtigen voor leerlingen op het Bonhoeffercollege. Mooie broeken, gave shirts, verrassende jasjes, er was voor ieder wat wils. Een groot aantal leerlingen ging tevreden naar huis na het bezoek aan de kledingruilbeurs.

Sinds dit schooljaar heeft een groep leerlingen zich binnen de school georganiseerd. Zij noemen zich de klimaatstrijders en zij zetten zich in voor het klimaat door duurzame acties in de school te organiseren. Elke week komt de groep bijeen en al snel kwamen ze met het plan om een kledingruilbeurs te organiseren. Vóór de kerstvakantie konden leerlingen, maar ook docenten, hun kleding inbrengen en in ruil daarvoor ontvingen ze een bon waarmee ze op 12 januari ‘nieuwe’ kleding konden scoren. De kleding die over is gebleven wordt naar het Leger des Heils gebracht.

Er kan gesproken worden over een zeer geslaagde en goed georganiseerde actie, alle complimenten naar de duurzame leerlingen! Een ruilkassa, een pashokje, netjes gesorteerde stapels kleding, alles was aanwezig. De kledingruilbeurs wordt een terugkerend event. (Foto: aangeleverd)