Klassiek concert door leraren Muziekschool

Zondag 4 maart om 11.30 uur geven drie docenten van de Muziekschool Uitgeest  een klassiek concert in De Zwaan. Daniel Mathot, Sonja Tol en Gijs Braakman spelen werken van Philippe Gaubert, Henri Büser, Albert Franz Doppler, Ravel, McCartney en Piazzolla.

Daniel Mathot begon met viool en piano maar heeft op 15-jarige leeftijd de gitaar ontdekt. Dat was liefde op het eerste gezicht. Na een aantal jaren metal en rock kwam hij in aanraking met jazz. Hij werd toegelaten op het conservatorium en behaalde in 2009 zijn master. Naast jazz speelt hij ook Braziliaanse muziek, klassieke muziek, fusion, pop en rock in verschillende bands en projecten. Daniël kreeg les van o.a. John Abercrombie, Philip Catherine, Jesse van Ruller, Ed Verhoeff en Paul Hock.

Sonja Tol kreeg in Zaandam haar eerste dwarsfluit lessen. Ze studeerde in 1979 af aan het Stedelijk Conservatorium te Zwolle bij Eugenie van der Grinten. Na haar opleiding volgde zij lessen bij Abby de Quant en Marieke Schneeman.

Ze speelt in een theater orkest en blaaskwintet  “Voor de Wind “ en vormt met Emma Ulrich een duo voor fluit en piano.

Gijs Braakman heeft als hoofdvak piano gestudeerd aan de Amsterdamse Hoge School voor de Kunsten. Na zijn studietijd heeft hij diverse optredens gedaan, zowel solistisch als begeleidend. Van 2009 tot medio 2011 was hij  de vaste begeleider van het koor Vocal Choice. Hij is de vaste pianist op de Rafaël school in Haarlem en ook muzikaal leider van het koor Take it Easy in Beverwijk.

Het concert vindt plaats in Dorpshuis De Zwaan, Middelweg nr. 5 in Uitgeest.

Belangstellenden kunnen gratis een toegangskaart afhalen bij Boekhandel Schuyt, Middelweg 139 in Uitgeest. Na afloop van het concert kan men een vrijwillige bijdrage doneren.