Klank en zang bij levenseinde

Castricum – Op zondag 15 oktober om 16.00 uur organiseert Stichting De Witte Duif Castricum een ontmoeting met Kamala Raymakers rond het thema ‘klank en zang bij levenseinde’ in de dorpskerk aan het Kerkpad 1.

Hoe is het als je weet dat je nog maar heel kort te leven hebt? Als de laatste uren van je leven zijn aangebroken en je op de drempel staat tussen leven en dood? Waar heb je dan behoefte aan? Wat kunnen de mensen om je heen dan nog voor jou betekenen? Het einde van het leven kan moeilijk zijn, pijnlijk, maar er kunnen ook nog heel mooie momenten zijn, vol liefde en warmte.

Er komt steeds meer oog voor een zorgvuldige en liefdevolle begeleiding van het einde van het leven. In Amerika wordt de mogelijkheid geboden om in die periode van overgang een kleine groep zangers te laten komen, onder de noemer ‘Threshold Choir’. We weten hoe mooi en verrijkend zang en klank kunnen zijn, juist op de momenten dat woorden niet meer op hun plaats zijn.

Over Kamala Raymakers

Kamala Raymakers, een sprankelende en inspirerende vrouw, musicienne en koordirigente, heeft ervaring met zingen bij mensen in de laatste levensfase. Zij heeft hiervoor een klein koortje opgericht: ‘Lotus Lichtzang’. Het repertoire wordt afgestemd op de betrokkene, met liederen van Taizé, Huub Oosterhuis, mantra’s, liederen vanuit de Boeddhistische sfeer of wat ook maar passend is voor de stervende.

Kamala zal ons inleiden in de materie, maar vooral wil zij ons meenemen in de beleving. Uiteraard zal er ook gelegenheid zijn voor vragen en ontmoeting. Als afsluiting is er, voor wie wil, gelegenheid tot gezellig samen zijn met wat drankjes en hapjes. De drankjes en soep zijn aanwezig, het is fijn als u wat te eten meeneemt om te delen met elkaar. Iedereen is van harte welkom, de toegang is gratis! (Foto: Bos Media Services)