Kindervoorstelling Haren vol banaan

Op zondag 7 april speelt in Theater Koningsduyn om 15.30 uur de kindervoorstelling Haren vol Banaan. Toonbeeld Voorstellingen organiseert deze voorstelling voor kinderen vanaf 5 jaar met hun (groot-) ouders.
Erik (vader) en Lot (zoon) van Os brengen samen grappige liedjes, ontroerende versjes en mooie prentenboekverhalen. Erik en Lot begeleiden zichzelf op gitaar, piano, ukelele en mondharmonica en zingen en vertellen over Schatje en Scheetje, twee verliefde boeven die de hemel ophangen in hun cel; over Kees van Dijk, de dinosaurus die de toekomst kan voorspellen; over een eenzaam drolletje op zoek naar een vriendje; over neuzen vol snot en haren vol banaan. Verrassend én bekend, want ook zullen Erik en Lot enkele Sesamstraatliedjes laten horen, bekend van de tv.
Wie mee wil zingen, zingt lekker mee; wie liever luistert is ook van harte welkom. Let op: wie een banaan meeneemt naar dit sfeervolle optreden, heeft nog meer plezier!
Kinderboekenschrijver Erik van Os schreef samen met zijn vrouw Elle van Lieshout inmiddels zo’n 175 kinderboeken en talloze liedjes en versjes voor o.a. Sesamstraat en De Efteling. Hun prentenboeken worden wereldwijd uitgegeven, hun liedjes werden meermaals genomineerd voor de Willem Wilminkprijs en hun laatste dichtbundel ‘Niets liever dan jij’ kreeg een Vlag en Wimpel van de Griffeljury.
Lot van Os (hun zoon dus) stond vorig jaar in de finale van het Leids Cabaret Festival met zijn band ‘PS en zo is het leven’. Naast muzikant is Lot ‘bedenker’ van beroep, of ‘concept creator’. Hij maakt meubels, lampen, spellen en geeft workshops over geluk aan bedrijven.
De toegang bedraagt € 8,50 en kaarten zijn verkrijgbaar bij muziekhandel Borstlap, boekhandel Laan, the Readshop, Vivant Rozing en natuurlijk via www.toonbeeld.tv en aan de zaal. (Foto: aangeleverd)