Kinderen leren ukelele bespelen

Castricum – Muziekonderwijs krijgt de laatste tijd weer een steeds prominentere plek. Vorige week kregen de kinderen van de buitenschoolse opvang op kindcentrum Helmgras de kans om te leren spelen op een ukelele. In samenwerking met Toonbeeld verzorgde muziekdocent Herman Jager de tweede van drie muzikale workshops. Zo kunnen de kinderen ook buiten schooltijd hun muzikale talenten ontwikkelen.

Tijdens de introductie leerden de kinderen het verschil tussen een Spaanse gitaar en een ukelele, die afkomstig is van Hawaii. Nadat alle verschillen waren benoemd, gingen ze met het instrument aan de slag. Ze leerden hoe je een ukelele vasthoudt en hoe je door op de snaren te knijpen verschillende tonen kunt laten horen. Op kindcentrum Helmgras staat talentontwikkeling centraal. De kinderen maken op verschillende manieren kennis met diverse talentgebieden. Daarin neemt muziek een belangrijke plaats in.

Leerlingen kunnen meespelen in de Helmgrasband of zingen in het Helmgraskoor. Elk jaar rond de feestdagen laten de leerlingen hun muzikale talenten horen aan ouders tijdens de kerstmusical in de Pancratiuskerk. Speciaal voor ouderen treden de kinderen gewoonlijk ook elk jaar op tijdens het kerstconcert in De Santmark. Door COVID-19 kunnen deze optredens dit jaar niet doorgaan. Dat betekent dat de kerstmusical en het kerstconcert gewoon op school worden uitgevoerd, voor en door de leerlingen. (Foto: aangeleverd)