Kinderboekenweekfeest bij boekhandel Laan

Castricum – Zaterdag 9 oktober van 11.00 tot 12.00 uur komt Loes Riphagen bij boekhandel Laan aan de Burgemeester Mooijstraat 19 een workshop geven over haar prentenboek (van het jaar 2021): ‘Coco kan het!’ voor peuters en kleuters. Die middag van 14.00 tot 16.00 uur vertelt Tijs  van Marle over zijn nieuwe boek; ‘Knots!’ voor kinderen vanaf 7 jaar.

Loes Riphagen (1983) groeide op tussen de dieren op een boerderij in Oene, een klein dorp op de Veluwe. Samen met haar tweelingbroer vertrok ze naar Rotterdam om te studeren aan de Willem de Kooning Academie. Op dit moment woont en werkt Loes in Amsterdam. Ze debuteerde in 2008 met haar boek Slaapkamernachtdieren. Met haar vrolijke en eigenwijze tekeningen valt ze op bij publiek, pers en jury’s.

Tijs Merle

Tijs Marle is scenarist, hij schrijft filmscripts met een enorme productiesnelheid. Alleen al dit najaar zijn er drie premières. In oktober kwam Meesterspion in de bioscoop, op 24 november de muziekfilm De zevende hemel en begin december volgt Mees Kees langs de lijn, de vierde boekverfilming rond de sympathieke stagiaire Kees, zijn klas en de strenge directrice Dreus. Sinds zijn afstuderen aan de Filmacademie in 2002, heeft hij 32 bioscoop- en tv-films en -series (mede) geschreven, waaronder Verliefd op Ibiza, Zombibi, Spion van Oranje, Dummie de mummie en Van God Los.

Bette Westera

Bette Westera schreef het Kinderboekenweekgeschenk dit jaar en Mark Janssen maakte het Prentenboek van de Kinderboekenweek. De Kinderboekenweek 2021 staat in het teken van Worden wat je wil, waarbij kinderen alle beroepen kunnen worden die ze willen en alvast kunnen dromen over later. Het Kinderboekenweekgeschenk wordt cadeau gedaan door de boekwinkel tijdens de Kinderboekenweek bij aankoop van ten minste 12,50 euro aan kinderboeken. Het prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek te koop voor 7,25 euro.

Op de foto:
Loes Riphagen met haar prentenboek ‘Coco kan het’. (Foto: aangeleverd)