Kinderboekenweek bij kantoorboekhandel Laan

Castricum – Bij kantoorboekhandel Laan aan de Burgemeester Mooijstraat 19 staan deze week en volgende week diverse activiteiten in het teken van de Kinderboekenweek. Vanmiddag presenteert Anita Boots haar nieuwe prentenboek ‘Waar zijn de stippen van Sproet?’ met een poppenvoorstelling voor kinderen. Zaterdag 8 oktober is Tijs van Marle te gast, hij is de auteur van de Knots-serie. Muzikant en schrijver Cees van den Berg komt zelfs twee keer langs, hij is op dinsdag 11 en donderdag 13 oktober van de partij met zijn boek ‘Lotje Later’.

Anita Boots (foto boven) is in het dagelijks leven leerkracht van een kleutergroep. Ze vertelt: ,,Mijn kleuters waren proefkonijn bij de ontwikkeling van het prentenboek. Ze reageerden erg enthousiast op het verhaal en de kleurige illustraties en droegen nieuwe ideeën en oplossingen aan voor Sproet. Dat is ook gelijk het thema van het boek: hoe ga je om met een tegenslag of een teleurstelling? Laat je je hoofd hangen of zoek je naar een oplossing?’’ Kunstenaar Peter Richard Winkelaar verzorgde illustraties voor het boek, waarin het verhaal op rijm is gesteld. Het prentenboek is bedoeld voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Kinderen kunnen zelf de afloop ervan bepalen.

Tijs van Marle is de auteur van de kinderboekenserie Knots. (Foto: aangeleverd)

Tijs van Marle presenteert het derde boek in zijn reeks Knots. In dit nieuwe boek gaat Knots samen met zijn beste vriend Freddie en zijn eigenwijze zusje Tuf op zoek naar de Grot der Wensen. Hier wil hij wensen dat er nooit meer ruzie is tussen de holenmensen en de Oerkies. Een stoer en humoristisch avontuur, geschikt om zelf te lezen door kinderen vanaf ongeveer 7 jaar. De vele grappige illustraties zijn van Esther van den Brink. Cees van den Berg speelde jarenlang basgitaar – en later contrabas – in bandjes. Daarna begon hij met schrijven. Eerst als muziekrecensent en interviewer, maar in 2016 debuteerde hij met zijn kinderboek Lotje Later. Afgelopen zomer verscheen het boek Joe Mellow.

Muzikant en schrijver Cees van den Berg. (Foto: Nina Dozy)

Kijk op www.kantoorboek.nl voor meer informatie.