Kinderboekenweek 2020: ‘En toen?’

Castricum – Tijdens de Kinderboekenweek® 2020, die inmiddels is gestart en tot 11 oktober duurt, gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Boekhandel Laan heeft vanwege Corona geen presentaties, maar wel een mooie Schoolbiebactie.

Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken! Arend van Dam schreef het Kinderboekenweekgeschenk® 2020. Hij is bekend van zijn boek De reis van Syntax Bosselman: Verhalen over de slavernij.  Met dit boek won hij de Archeon Thea Beckmanprijs 2018 en een Zilveren Griffel in 2019. Ook De bromvliegzwaan en andere verhalen over onze taal viel dat jaar in de prijzen: in 2019 werd het boek bekroond met een Vlag en Wimpel én met een Zilveren Penseel voor de illustrator, Anne Stalinski.

Kopers krijgen het Kinderboekenweekgeschenk cadeau van de boekhandelaar bij aankoop van 12,50 euro aan kinderboeken. De Kinderboekenkrant® biedt voor 6 tot 12-jarigen een helder overzicht van de leukste boeken die er voor hen te vinden zijn. En de Voorleesgids bevat meer dan tweehonderd boeken voor kinderen van nul tot zes jaar. Een ideale wegwijzer voor ouders en grootouders. In het eveneens gratis te krijgen Libris Kinderboekenpodium staan alle nieuwe kinderboeken gerangschikt op leeftijd, zodat men een idee krijgt binnen het grote aanbod van kinderboeken welk boek voor welke leeftijd geschikt is.

Libris Special

De maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2020 is Mylo Freeman. Zij is bekend van haar boeken over het donkere prinsesje Arabella. Het prentenboek is vanaf de eerste dag van de Kinderboekenweek te koop voor 7,25 euro. Boekhandel Laan heeft als Libris special: ‘Helden, mensen die de wereld mooier maakten’ van Janny van der molen nu voor 6.99 euro. Vanuit de beleving van kinderen vertelt Janny van der Molen de verhalen van mensen die de wereld door hun moed, kracht en doorzettingsvermogen een stukje mooier maakten. Bekende en minder bekende mensen die voor kinderen van vandaag een voorbeeld en inspiratiebron kunnen zijn.

Koop tot eind oktober een kinderboek bij boekhandel Laan of via de webwinkel en kies dan voor afhalen in de winkel. Dan krijg je een kassabon die je op school mag inleveren. De school krijgt dan 10% van alle kassabonnen om te besteden voor de schoolbieb. Deze actie geldt alleen bij particuliere aankopen aankoop van kinderboeken en geldt niet in combinatie andere acties. Dans mee op het nieuwe lied van Kinderen voor Kinderen, speciaal gemaakt voor de Kinderboekenweek. We zingen over geschiedenis – van Cleopatra en Van Gogh tot Albert Einstein – en over… jou! Wat ga jij doen om geschiedenis te maken? De nieuwe clip werd opgenomen in het Rijksmuseum in Amsterdam. Luister het lied hier: https://www.youtube.com/watch?v=e1X1D48H8uM . De tekst is van Tosca Menten en de muziek en productie van Tjeerd Oosterhuis. (Foto: Maikel Thijssen / Photography All)