Kinderboek over Sint in zijn vrijetijd: ‘De mijter af’

Castricum – Wat doet de Sint de rest van het jaar? Er is vrijwel geen kind dat zich dat nooit afvraagt. Schrijver Frank Kerstjens geeft het verlossende antwoord in het kleurrijke kinderboek ‘De mijter af, Sint heeft vakantie’. Vanzelfsprekend zijn de vakantiebelevenissen van de goedheiligman in dichtvorm geschreven. Met illustraties van Coen Hamelink uit Castricum dicht ‘De mijter af’ in levendige kleuren over de leukste droom-opa van Nederland, België en omstreken.

Sinterklaas heeft een maand of tien vrijaf en dat heeft ‘ie nodig. Maar de Sint zit niet stil. Hij voetbalt, doet aan fitness en bezoekt samen met Freek de dierentuin. Tussendoor overlegt hij nog even met de minister-president, moet nog naar zwemles en naar de kapper. De gedichten zijn hilarisch, maar raken een enkele keer ook aan een ernstig thema in het leven van een kind. Daarmee brengen ze meestal een lach en soms een traan.

Oud-docent Frank Kerstjens heeft 45 jaar geschiedenisles gegeven in het voortgezet onderwijs. Hij was onder meer verbonden aan het Jac. P. Thijsse College in Castricum. ,,Daarnaast was ik als auteur betrokken bij de productie van lesmethoden. Het schrijven en vertellen van verhalen zit gewoon in me. Voor dit boekje koos ik voor de vorm van Sinterklaasgedichten, omdat het belangrijk is kinderen gevoel voor taal en poëzie mee te geven.’’ Het boek is verkrijgbaar bij boekhandel Laan aan de Burgemeester. Mooijstraat 19. (Foto: aangeleverd)