Kindcentrum Helmgras werkt aan techniek

Castricum – Tussen de kerstvakantie en de voorjaarsvakantie staat kindcentrum Helmgras in het teken van techniek. In alle onderwijsgroepen en bij de opvang gingen kinderen zelf aan de slag met verschillende vormen van techniek.

,,Techniek is heel veelzijdig, interessant én leuk.’’ Aan het woord is Juf Agaath, techniekcoördinator op Helmgras. Ze legt uit: ,,De lessen vinden plaats in circuitvorm, waarbij verschillende technieken worden aangeboden. Zo kunnen kinderen zelf kiezen waar ze aan willen werken en zien ze waar hun talenten liggen.’’ De leerlingen konden proefjes doen, constructies maken met bamboestokken of krantenpapier, rollend speelgoed ontwerpen, programmeren op de computer, robots programmeren of ontwerpen in 3D. Daarnaast was er ruimte voor creatieve technieken als haken en schilderen.

Juf Cindy, techniekcoördinator voor de opvang, is ook enthousiast: ,,Ook na schooltijd gingen de kinderen bij de opvang aan de slag met techniek. Hier stonden de activiteiten meer in het teken van duurzaamheid en hergebruik. Hoe kun je iets nieuws maken van oude materialen en zo recyclen?’’ De kinderen hebben een mozaïek ontworpen van cd-doosjes en gebruiksvoorwerpen gemaakt van videocassettes. Oud textiel kreeg een nieuw leven met behulp van de tie & dye-techniek en spijkerbroeken veranderden in coole tassen. De aanpak van Helmgras zorgt ervoor dat kinderen kennismaken met de veelzijdigheid van techniek en hun talenten op meer vlakken ontdekken.

Op de foto:
Kiki bouwt rollend speelgoed tijdens het techniekcircuit op kindcentrum Helmgras. (Foto: aangeleverd)