KidsVakantieCocktail

De zomervakantie komt er aan, ook dit jaar is het Anne-Marie en Natalie weer gelukt om samen met 13 organisaties 35 kinderactiviteiten te organiseren voor de KidsVakantieCocktail. Het leukste kinderproject om te organiseren zeggen de dames. Natalie: ,,Vooral leuk als een nieuwe organisatie mee gaat doen. Zoals dit jaar Yoga Castricum. Kinderyoga is nog wat onbekend in Castricum, daar maken we via de KVC mooi reclame mee.’’

Dit jaar doen ook weer mee met de KidsVakantieCocktail het zwembad met ganzenbord zwemmen, peuters en kleuters kunnen terecht bij Springplank Speelwereld om bijvoorbeeld een insectenhotel te knutselen. Wil je lekker sportief op de fiets? Dat kan bij KP Biking in Akersloot met de mountainbike clinic. Nog niet sportief genoeg, kom dan klimmen of boogschieten bij Berg en Bal. Natuurlijk ontbreekt Tuin van kapitein Rommel ook niet dit jaar met hun betoverende sprookjesbos. Wil je meer weten over de Reddingsbrigade? Dat kan met hun strand- en reddingspel.

En na het grote succes van vorig jaar kan natuurlijk ook de sushi workshop niet ontbreken. Ook erg ontspannend kan zijn het beeldhouwen met speksteen bij Eye inspire in Limmen, vanaf 5 jaar. Een oude bekende voor de KVC is bibliotheek Kennemerwaard. ,,Terug van weggeweest zeg maar’’, vertelt Ann-Marie. En omdat de bieb behalve Castricum ook vestigingen heeft in Limmen en Akersloot zijn daar ook activiteiten.

Het is weer een creatieve, sportieve en mooie KidsVakantieCocktail geworden vinden Natalie en Anne-Marie. ,,Dit jaar hebben we op de flyer gezet dat je je moet aanmelden bij elke activiteiten om teleurstelling te voorkomen’’, vertellen ze. ,,We zijn samen weer langs alle basisscholen in de CAL geweest om de flyer te laten uitdelen aan alle leerlingen. Veel leuke reacties hebben we al mogen ontvangen op dit initiatief. Meer informatie over alle deelnemende organisaties is te vinden op de website van de speelotheek www.sotcastricum.nl.