KidsVakantieCocktail en The Sea Devils zorgen voor beweging tijdens zomervakantie

Castricum – De afgelopen maanden waren onzekere tijden voor iedereen. Ook voor de organisatoren van de KidsVakantieCocktail was lange tijd onduidelijk of de jaarlijkse kinderactiviteiten in de zomervakantie (6 juli t/m 14 augustus) door zouden kunnen gaan. Natalie en Anne-Marie, de coördinatoren van de KidsVakantieCocktail, kregen pas enkele weken geleden groen licht voor het project. Er zijn dit jaar veel sportieve activiteiten voor alle kinderen in de gemeente Castricum, Akersloot en Limmen. De leeftijden om mee te kunnen doen variëren vanaf 1,5 jaar tot 12 jaar.

Dit jaar kan worden ingeschreven op 35 activiteiten van 7 organisaties zoals mountainbiken, yoga, boogschieten, rugby, stopmotion filmpjes maken, programmeren en de nieuw activiteit van Berg en Bal ‘Het spel de kluis’ gebaseerd op een programma van YouTube-kanaal Stuk TV. De bibliotheek heeft vanwege de coronamaatregelen een e-activiteit ontwikkeld. Ook is het dit jaar is gelukt om twee nieuw sportverenigingen toe te voegen aan de lijst met deelnemers, namelijk handbalvereniging CSV en basketbalvereniging The Sea Devils.

Basketballen bij de The Sea Devils

Geert, bestuurslid van The Sea Devils, vertelt enthousiast: ,,De combinatie van KidsVakantieCocktail en The Sea Devils is een fantastische samenwerking om kinderen tijdens de vakantie goed in beweging te laten blijven en tevens in contact te komen met de prachtige sport basketbal. Wij hopen veel kinderen te mogen verwelkomen tijdens de trainingen. Basketbalvereniging The Sea Devils is altijd op zoek naar nieuw jong talent om op te leiden tot fantastische basketballers. Daarbij staat het plezier voorop, maar willen wij ook graag sportieve individuele en teamprestaties realiseren. Zo heeft The Sea Devils in de afgelopen jaren meerdere talenten afgeleverd op de hoogste niveaus van Nederland.’’

Nick (30, op de foto links) is zijn basketbalcarrière begonnen in Castricum en heeft uiteindelijk promotiedivisie bij de heren gespeeld en Eredivisie bij de jeugd in Nederland. Nu is hij als aanvoerder en topscoorder weer actief bij The Sea Devils in het eerste. Ook Luna (17) is begonnen bij de club, zij is door gestroomd naar een andere vereniging en op dit moment aanvoerder van vrouwen onder 20 jaar en speelt in de Nederlandse Eredivisie. Om dit soort talenten te vinden is The Sea Devils als vereniging altijd op zoek naar samenwerkingsverbanden om de jeugd te bereiken en hiervoor clinics en trainingen te organiseren. ,,Wij zijn trots dat wij één van de 7 organisaties zijn die nu meewerken aan dit geweldig platform voor kinderen in de CAL-gemeente.”

Flyer

Natalie vult aan: ,,De KidsVakantieCocktail is er ook voor kinderen van ouders met een minimum inkomen, zij kunnen zonder kosten te maken meedoen aan de activiteiten. Deze ouders kunnen hiervoor contact opnemen met Stichting Welzijn Castricum.’’ Dit jaar gaat de verspreiding van de flyer met alle activiteiten en contactgegevens erop alleen via de nieuwsbrieven van de basisscholen. Er wordt geen papieren versie op de scholen uitgedeeld. Verenigingen die zelf volgend jaar tijdens de zomervakantie met een leuke kinderactiviteit mee willen doen, kunnen via kvc.castricum@gmail.com contact opnemen.

Op de foto:
KVC dames Natalie met haar zoon Gijs (onder links) en Anne-Marie met haar dochter Merle (boven rechts) en The Sea Devils Nick en Luna. (Foto: Nico Lute)