Kids in Concert gaat volgend jaar alsnog door

Castricum – Op 20 juni 2020 zou in sporthal De Bloemen het evenement Kids in Concert plaatsvinden. Maar liefst 350 basisschoolleerlingen zouden hieraan deelnemen, maar het ging door corona niet door. Inmiddels is een nieuwe datum geprikt: 18 juni 2022.

Artiesten, scholen en docenten bleken direct enthousiast te zijn om het evenement alsnog te laten plaatsvinden. Presentatrice Nienke van den Berg, bekend van Zeppelin, zei volmondig ja toen de nieuwe datum bekend werd gemaakt. Ook zangeres Patricia van Haastrecht, bekend van The Voice of Holland, reageerde positief. Samen met hen en met ondersteuning van de Shenk Entertainment Begeleidingsband en de dansers van clubMariz gaan de basisschoolleerlingen uit groep 7 aan de slag om het zang- en beweegprogramma in te studeren.

De docenten van de diverse scholen zijn eigenlijk de motoren achter het project. Zij gaan alles met de leerlingen instuderen, waarna de gezamenlijke oefendagen met de uiteindelijke dirigente Rolien Eikelenboom gaan plaatsvinden. Aan haar de taak om band, zangers en alle leerlingen tot een gezamenlijk harmonieus geheel te brengen. Mooi of doodeng? Rolien vindt het alleen maar prachtig. ,,Super vet!’’ zegt ze. ,,Het is een eer om met zo’n groot koor, top zangers en zo’n goede band te mogen werken en te zorgen dat het zo strak staat als een huis!”

Het grote doel van dit evenement is geld inzamelen voor de landelijke Cystic Fibrosis Stichting. Daarom wil men de kosten voor de uitvoering van het evenement zo veel mogelijk laten sponsoren. Sponsors kunnen zich via info@kidsinconcert.nl melden. (Foto: aangeleverd)