Kids in Concert draagt opbrengst over aan NCFS

Castricum/Baarn – Het was het ritje naar Baarn, waar de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS) gevestigd is, meer dan waard. Dit om daar een cheque van maar liefst 15.000 euro te overhandigen ter ondersteuning naar meer onderzoek en uitbreiding van medicijnontwikkeling.

Natuurlijk werden vertegenwoordigers Herman Sterken en Mariska Tauber van Kids in Concert met open armen ontvangen. Vervolgens hebben Jacqueline Noordhoek (directeur NCFS) en Herman Sterken over en weer wat verhalen uitgewisseld. Er blijkt gelukkig voortgang te zijn in de medicijnontwikkeling, waardoor patiënten met Cystic Fibrosis (Taaislijmziekte) betere toekomstverwachtingen krijgen. Er is zelfs een Europese samenwerking om juist ook die moeilijke gevallen te kunnen helpen in de ontwikkeling van het juiste medicijn.

Voor Herman en Mariska een uitdaging om aan het succesvolle Kids in Concert van afgelopen maand misschien volgend jaar een vervolg te geven. Zij rekenen daarbij natuurlijk op de vele vrijwilligers aan dit evenement, het orkest, de sponsors, de dansers, sporthal De Bloemen en zeker de bezoekers die uiteindelijk zorgden dat de 15.000 euro kon worden overhandigd. Bedankt!

Op de foto:
De overhandiging van de cheque met van links naar rechts Trudy van de Veen, Jacqueline Noordhoek van NCFS, Herman Sterken en Mariska Tauber van Kids in Concert. (Foto: Aart Tóth)