Keurige man wil legitimatiebewijs oudere dame

Zaterdag kwam er bij de politie een melding binnen van een bewoonster van De Santmark in Castricum dat er een keurige jongeman voor haar deur stond die om haar legitimatiebewijs vroeg omdat hij een pakketje voor haar had. Mevrouw vertrouwde het niet en heeft er legitimatiebewijs niet afgegeven. Signalement: een man van 1.70 cm lang, licht getint, geen baard of snor, kort zwart haar, 30 jaar oud, sprak haastig Nederlands, gewatteerde donkere jas. Ongeveer een uur daarvoor bleek er in Heemskerk een soortgelijke melding te zijn geweest.

Lege kratjes gestolen

Vorige week maandag tussen 10.00-10.15 uur is er op de Johan Willem Frisostraat een poortdeur opengebroken en zijn er twee, lege kratten bier weggenomen uit de tuin. Dader kwam nog een tweede keer terug voor een krat, maar zag toen dat er iemand thuis was. Signalement van de dader: man van 30-35 jaar,  1.80-1.90m lang, blank uiterlijk, normaal postuur, half kaal geschoren, inhammen, het haar wat nog op het hoofd te zien was, was gemillimeterd. De man was gekleed in een blauwe spijkerbroek, zwarte jas met capuchon voorzien van een witte voering.

Pogingen tot inbraak

Tussen dinsdag 18.00 uur en woensdag 9.40 uur was er sprake van een poging tot inbraak in een bedrijfsloods op de Beverwijkerstraatweg. De dader heeft een kozijn opengebroken en hierdoor is het glas in de deuropening gebarsten. In de overheaddeur zat een gat, mogelijk veroorzaakt door de handgreep van de deur van het kozijn ervoor. Dit heeft de dader wel de mogelijkheid gegeven om naar binnen te kijken in het bijna lege pand. Omdat er geen buit was, bleef het bij een poging. Op woensdag tussen 8.45 en 10.15 uur was er een poging tot inbraak in een woning op de Van Uytrechtlaan. Er is geprobeerd om de achterdeur open te breken. Deze deur was echter voorzien van meerdere sloten en daarom lukte het niet om deze open te breken.

Portemonnee uit tas

In sporthal de Bloemen is woensdag tussen 12.30-13.30 uur een portemonnee weggenomen uit een schooltas. Deze was achtergelaten in de kleedkamer. Het gebeurt regelmatig dat er waardevolle goederen weggenomen worden uit kleedkamers van sportcomplexen. Het advies is daarom om waardevolle goederen altijd mee te nemen naar de sportzaal of deze in een kluisje te deponeren.

Hoofd tegen de stoeprand

Vrijdag omstreeks 23.00 uur heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de rotonde Soomerwegh/ Molenweide. Iemand op een snorfiets is op de rotonde in een bocht onderuit gegleden en kwam met zijn hoofd tegen de stoeprand aan. Volgens getuigen is de persoon even buiten bewustzijn geweest. Betrokkene is voor observatie naar het ziekenhuis overgebracht.