Kerststallenexpositie Jacobuskerk

Akersloot – Voor de derde keer organiseert de Jacobuskerk een expositie van kerststallen. Drie jaar geleden trok deze expositie ruim achthonderd mensen. Dit jaar worden meer dan tweehonderd kerststallen opgesteld, afkomstig uit alle delen van de wereld.

Ook zal een prachtig schilderij van Pastoor v/d Berg worden getoond, voorstellende de geboorte van Christus. Hanneke van Leeuwen en Henk Krom hebben dit schilderij onderhanden genomen. Het resultaat mag worden gezien. De voorstelling heeft een magische uitstraling gekregen. Ook heeft de kerk weer de beschikking over de collectie kerststallen van Gerda de Jong, Gerdie Tiebie en enkele parochianen. De kerststallen die ingebracht zijn krijgen een mooie plek achter in de kerk.

Tevens zijn de iconen van Thea Groen te bewonderen. Ook de kerststal uit 1903, die vroeger in de Jacobusschool stond, is te bewonderen. Een traditie is, dat de Jacobuskerk met de Kerst wordt versierd met bloemen. Daar worden prachtige boeketten van gemaakt, mooie kerstarrangementen of een subtiel stilleven. De kerk is zeker een bezoekje waard. U bent van harte welkom in de Jacobuskerk (ingang Julianaweg) van 23 december tot en met 1 januari dagelijks tussen 14.00 en 16.30 uur. Op beide kerstdagen en op Nieuwjaarsdag is de kerk van 11.30 tot 16.30 uur geopend. De toegang is gratis. (Foto: aangeleverd)