Kerststallen-expositie

AVoor het eerst worden in de katholieke kerk in Akersloot kerststallen geëxposeerd. Gerda de Jong is een fervente verzamelaar. Haar collectie is enorm divers. Soms klein of juist groot, gemaakt van allerlei materialen, bijvoorbeeld van was, klei, wol of riet. Soms geboetseerd of gevlochten. Ook zitten er prachtige houtsnijwerkjes tussen. Parochianen hebben ook kerststallen ingebracht. In de kerk komen ze prachtig tot hun recht.

Een traditie is dat de Jacobuskerk van Akersloot met de kerst wordt versierd. Een van de parochianen stelt bloemen beschikbaar. Gelukkig zijn er diverse parochianen met groene vingers. Het resultaat mag er zijn. Prachtige boeketten, mooie kerstarrangementen of een subtiel stilleven is het resultaat.

De combinatie is zeker een bezoekje waard, de toegang is gratis. Iedereen is van harte welkom in de Jacobuskerk, ingang Julianaweg in Akersloot. Open van 18 tot 24 december en op 27 december van 10.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 17.00 uur. En eerste en tweede kerstdag van 14.00 tot 16.00 uur. (Foto’s: aangeleverd)