Kermiswedstrijd werd weer winst voor Limmen

Limmen – Traditiegetrouw speelt voetbalvereniging Limmen een thuiswedstrijd op de datum van Limmerkermis. Ditmaal voor de beker tegen Kleine Sluis. Voor de wedstrijd werden de oud-spelers Rik Seignette, Milan de Goede, Ramon Tabois, Paul Zeeman en keeper Randy Scheerman in het zonnetje gezet voor hun jarenlange inzet van de selectie.

Door Willem Koot (voetbalvereniging Limmen)

Op dit bloedhete complex moesten beide teams er het beste van maken, daar zij beiden hun eerste wedstrijd hadden gewonnen. Bij winst gaat men vermoedelijk wel door in de beker. De aftrap werd genomen door een duo en wel de gebroeders Aad en Co Beentjes. De eerste kans was voor het uit de 2e klasse gedegradeerde Kleine Sluis. Balverlies op het middenveld deed de spits alleen op Jesse Glorie afkomen. Bekwaam voorkwam hij een doelpunt. Twee minuten later moest hij ‘vissen’ na een afstandsschot van Kleine Sluis: 0-1. Een lange pass van Nino Peemen kwam bij Kalu van der Steen, die koppend scoorde. Echter Kalu stond buitenspel. Een prachtige bal van Nino op Jacco de Jong die gelijk aflegde op Mees Duinmeijer leidde de gelijkmaker in: 1-1. Vlak voor rust nog een ‘zoever’ van Jacco die rakelings over ging.

Vijf minuten na rust een fantastische aanval op links opgezet door Björn Valkering. Hij bediende Jacco de Jong, die een strakke voorzet op Kalu gaf. Half vallend wist hij de 2-1 er in te prikken. Door de hitte was het tempo begrijpelijk niet hoog, maar Limmen was wel de betere ploeg. Ook de wissels laten van zich horen. Een mooie actie van Jeroen de Groot leverde geen doelpunt op, maar was mooi om te zien. Ook een wervelende actie van Jacco, die invaller Milan Peemen in stelling bracht, leverde geen goal op. Zijn schot ging over. Al met al een verdiende overwinning voor Limmen, dat nu aan één punt genoeg heeft om in de ‘koker’ verder te bekeren. As zaterdag om 14.45 uur spelen de mannen thuis tegen de zaterdagafdeling van het Beverwijkse DEM. We zien jullie weer.

De spelers die afscheid namen van voetbalvereniging Limmen. (Foto: aangeleverd)