Kermis in Akersloot!

AkerslootMet het optreden van de band Mooi Wark, dinsdagavond in de zaal van De Vriendschap, kwam een einde aan vier dagen kermis in het dorp. De Drentse band onder leiding van zanger Bert Koops speelde de voor hen zo kenmerkende ‘boerenrock’ voor een uitzinnig feestende menigte.

Het agrarische karakter van deze streek kwam zaterdag al goed tot uiting, toen naast het touwtrekken en het bakvoetballen, een soort levend tafelvoetbalspel, ook een groot aantal oude tractoren geshowd werd. Het oudste exemplaar dateerde zelfs uit 1938, maar zit er inmiddels weer uit als nieuw, want de eigenaren Joep en Joop hebben het voertuig helemaal opgeknapt en teruggebracht naar de originele staat. Wie de trekker ziet staan, zou nauwelijks vermoeden dat het bouwjaar 1938 is. De trekkershow werd verzorgd door de Oude Trekker- en Motorenvereniging (OTMV), een landelijk opererende organisatie voor liefhebbers van dergelijke voertuigen. Elders op het terrein streden teams met markante namen als De Schele Buffels en The Pink Lady’s om de prijzen in de sportieve competities.

Ontbijten met een pilsje? De echte feestvierder draait er zijn hand niet voor om. Maandagochtend verzamelde zich rond 09.00 uur een groep van zeker 150 feestgangers op het terrein van café ’t Voorom om te ‘deunen’ op de muziek van Feest-DJ Maarten. Uitgedost in de meest wonderlijke creaties werd er volop gefeest en ondanks het vroege tijdstip zat de sfeer er goed in. En terwijl laat op de dinsdagavond de kermisgangers nog steeds hun rondjes draaiden in de City Hopper, een snel ronddraaiende attractie waarin de bakjes tegelijk ook op en neer gaan, werd enkele meters verderop al worden gewerkt aan het afbreken van de draaimolen voor de allerkleinsten. Pal naast het reuzenrad werd de muziek op het terras die avond verzorgd door het regionaal zeer bekende duo De Wico’s. Na 22.00 uur werd het dan voor de bezoekers tijd om een plekje in één van de horecabedrijven te vinden, voor het bijwonen van de laatste live optredens. (Bos Media Services)