Kerk heeft ‘Hart voor Castricum’

Castricum – We zijn in een nieuwe fase van de coronacrisis aangekomen. En fase waarin weer wat meer mogelijk is. Maar juist nu de maatregelen om het virus in te dammen versoepeld worden, is het voor kwetsbare en/of oudere mensen een onzekere tijd. Het wordt weer drukker op straat en mensen pakken hun leven weer geleidelijk aan op. Hierdoor neemt onbedoeld de aandacht voor mensen die kwetsbaar of eenzaam zijn langzaamaan ook weer af. De Evangeliegemeente in Castricum wil graag iets betekenen voor de mensen in Castricum en omgeving. Daarom is het initiatief ‘Hart voor Castricum’ ontstaan.

Mensen die behoefte hebben aan een luisterend oor, een woord van bemoediging of gebed kunnen een gesprek aanvragen. Ze worden dan gebeld door iemand van het team. Er wordt samengewerkt met het Steunpunt Eenzaamheid Castricum, dat zich inzet voor mensen die kampen met eenzaamheid. De Evangeliegemeente kan vooral iets betekenen voor de mensen die vragen hebben die met het geloof te maken hebben, of die graag willen dat er voor ze gebeden wordt.

Maar in feite is iedereen die behoefte heeft aan een luisterend oor welkom om contact op te nemen! De kerk wil zich graag inzetten voor de mensen die dat nodig hebben om hiermee meer van Gods liefde te laten zien. Wie graag gebeld wil worden, stuurt bij voorkeur een e-mail naar info@egcastricum.nl en vermeldt daarin naam en telefoonnummer. Wie niet beschikt over e-mail kan een gesprek aanvragen via het telefoonnummer van Welzijn Castricum: 0251 656562. Zij zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 12.30 uur.

Met de gegevens wordt vertrouwelijk omgegaan en de gegevens worden niet bewaard. Zolang samenkomsten nog niet mogelijk zijn in verband met de coronamaatregelen, wordt iedere zondag om 10.00 uur een live dienst uitgezonden op  YouTube via het kanaal Evangeliegemeente Castricum. Zodra samenkomsten weer mogen worden gehouden, is iedereen op zondag om 10.00 uur welkom bij de dienst in theater Koningsduyn in cultureel centrum Geesterhage aan de Geesterduinweg 3 in Castricum.