Keramiek en pottendraaien in de Tuin van Kapitein Rommel

Castricum – In de week van 4 t/m 8 oktober is in de Tuin van Kapitein Rommel keramiek van Ingrid Mol en Wilma Bosland te zien. Bezoekers krijgen een unieke kans om zelf de handen uit de mouwen en in de klei te steken.

Ingrid Mol studeerde af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Ze heeft diverse kunstwerken en monumenten voor de openbare ruimte gemaakt. Haar werk exposeert ze in binnen- en buitenland. In 2000 had Ingrid haar eerste belangrijke tentoonstelling bij Stroom Den Haag. Twee jaar later volgde een opdracht voor het Joods Monument in de gemeente Woerden. Hierna volgden diverse opdrachten in onder andere Amersfoort, Dordrecht en Den Haag. Ingrid geeft boetseerlessen bij Toonbeeld in Castricum.

Wilma Bosland volgde een docentenopleiding aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam. De techniek van het pottenbakken heeft zij geleerd bij een pottenbakkerij in Holysloot. Wilma heeft een eigen atelier in Amsterdam en exposeert op diverse plaatsen in het hele land. Haar werk maakt onder meer deel uit van de collectie van keramiekmuseum De Princessehof in Leeuwarden. Wilma Bosland werkt als docent keramiek en bij Toonbeeld. Ze zet schoolprojecten op in het basisonderwijs en geeft cursussen pottenbakken aan volwassenen.

Belangstellenden kunnen zich inschrijven voor de workshops keramiek en pottendraaien met de beide kunstenaars (info op www.tuinvankapiteinrommel.nl). Je kunt zelf kunst maken en tegelijkertijd genieten van de bijzondere keramiek expositie met een kopje koffie of kruidenthee op het terras. De tuin is geopend maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 16.30 uur. (Foto: aangeleverd)