Keeper Jesse Glorie uitblinker bij Zeevogels – Limmen

Limmen – Wat deed voetbalvereniging Limmen in de winterstop? Nou, eerst even met de selectie een weekend weg. Daarna een oefenpotje tegen HSV (3-1 verlies) om vervolgens vorige week dinsdag Vitesse ‘22 met 1-3 te verslaan in een goede wedstrijd. Vertrouwen genoeg om de tweede helft van de competitie in te gaan.

Door Willem Koot, voetbalvereniging Limmen

Voor de laatste keer tegen Zeevogels onder die naam. Als ik aan Zeevogels denk, dan herinner ik mij de namen Menno Mors en Erik Bout en de gebroeders Clijbroek en De Waard. Limmen had toen de familienamen Koot en Dekker. Mooie tijden met onderling mooie wedstrijden en uiteindelijk de conclusie dat we aan elkaar gewaagd waren. Zeevogels haalde in de jaren 90 zelfs de 1e klasse terwijl Limmen het niet verder schopte dan de 2e. Dan nu deze wedstrijd. Voor de rust was het over en weer slecht. Geen noemenswaardige kansen.

Pal na de rust was het gelijk al raak. Een mooie uittrap van keeper Jesse Glorie kwam net buiten het strafschopgebied van Zeevogels terecht. De keeper schatte de bal verkeerd in, die met een hoge stuit over hem heen belandde. De attente Jacco de Jong hoefde hem alleen maar het laatste zetje te geven. Mooie kansen ook voor Zeevogels. Hun spits kwam nog oog in oog te staan met Jesse, maar hij greep op mooie wijze de bal van zijn voet. Zelfs in de laatste minuut moest hij nog languit na een vrije trap van een Zeevogel.

Zo pakte Glorie drie punten voor Limmen omdat de voorhoede verzuimde om de voorsprong uit te bouwen. Mooie kansen van De Jong, Donker en De Boer werden om zeep geholpen. Slechte wedstrijden moet je ook winnen. Is gedaan: 0-1. Waarvan akte. We gaan gewoon ons weer opladen voor de thuiswedstrijd tegen Purmerend.

Boris de Boer in duel met een Zeevogel. (Foto Harm Bongers)