KDC-festival op Camping Bakkum

Bakkum – ‘Zingen en swingen In de Pan en op Het Plein’. Dat is het motto voor het KDC-festival op 6 juni op Camping Bakkum.  Zes koren uit onze regio zullen het beste van zichzelf laten horen. Er zijn twee podia: op het centrale Plein en in de Pan. De koren treden afwisselend op in sets van telkens twintig minuten. Bezoekers kunnen dus naar alle koren luisteren.

Het festival begint om 12.00 uur en eindigt met een sing along op het Plein van 16.30 uur tot circa 17.00 uur. De toegang is gratis. En er is uiteraard zonnig weer besteld. Het korenfestival is van en voor iedereen. Het repertoire is gevarieerd: Nederlandse liedjes, shanty’s, pop- en musicalsongs, smartlappen, etc. En dansen, swingen en meezingen is niet verboden! De zes koren zijn: Nortada, De Vrolijke Noot, De Skulpers, New Voice. Lola’s en De Notenbalkers.

Informatie over de koren

Nortada is een shantykoor uit IJmuiden. Nortada is Portugees voor ‘noordenwind’. Het repertoire bestaat vooral uit shanty’s. De Vrolijke Noot uit Heemskerk is een groot koor (65 vrouwen en 25 mannen). Het repertoire is breed: veel Nederlands, popsongs, levensliedjes, musicalliedjes, klassiek en ook shanty’s. De Skulpers uit Castricum is een bekend folksong- en shantykoor. Het repertoire bestaat uit shanty’s, Nederlandse liedjes en folk- en popsongs. De naam verwijst naar de Schelpenvissers.

New Voice uit Egmond-Binnen is een popkoor. Het repertoire bestaat vooral uit hitsongs en wordt meerstemmig gezongen. Lola’s uit Limmen staat voor Lonnekes Ladies: een vrouwenkoor met Lonneke als dirigent. Het repertoire is gevarieerd. De Notenbalkers uit Heemskerk zingen levensliederen en eigentijds Nederlands repertoire. De naam verwijst naar het balken van ezels, de bijnaam van Heemskerkers. Veel diversiteit dus bij dit muzikale evenement. (Foto’s: aangeleverd)