Karen Heerschop waarnemend burgemeester gemeente Castricum

Castricum – Karen Heerschop is door de commissaris van de Koning in Noord-Holland benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Castricum. Dit gebeurde in overleg met een vertegenwoordiging van de gemeenteraad.

Heerschop wordt waarnemend burgemeester van Castricum totdat de procedure voor een nieuwe burgemeester is afgerond. Naar verwachting kan eind maart 2024 een nieuwe burgemeester voor Castricum worden benoemd. De huidige burgemeester Toon Mans stopt per 1 juni en wordt bestuursvoorzitter van stichting Twijs, een onderwijsinstelling in de regio Haarlem.  

Heerschop is zelfstandig ondernemer en vervult in die hoedanigheid diverse functies. Zij was in 2022 informateur en formateur voor de coalitievorming in de gemeente Heemskerk. Daarvoor was zij waarnemend burgemeester van de gemeente Beemster (tussen 2020-2022) en interim directeur en rentmeester van het Goois Natuurreservaat (2017-2019). In 1994 begon haar politieke carrière als raadslid in de gemeente Hilversum, waar zij later (2001-2006) ook wethouder was.