Karavaan Festival: volop locatietheater en bruisend festivalhart

Regio – Van 6 tot en met 15 augustus is Karavaan Festival in deze regio te zien. De vakantie-editie van het Noord-Hollandse podiumkunstenfestival brengt tien dagen lang spraakmakend locatietheater. Dat gebeurt op verrassende plekken in Alkmaar, Heerhugowaard, Castricum, Schermer, Heiloo en Schoorl. Tegelijkertijd is in het Victoriepark Alkmaar het festivalhart voor ‘Yes in my backyard’. Dit is een co-creatie van Karavaan en Poppodium Victorie, met livemuziek, theatervoorstellingen, straattheater, een hapje en een drankje.

Het festival brengt je naar bijzondere plekken als een natuurbegraafplaats, boerderijen, een verlaten dorp en een landgoed waar je locatietheater beleeft van nationaal gerenommeerde én jonge theatermakers. Er zijn dit jaar vijf landelijke premières in de regio Alkmaar.

Highlights

Eén van de highlights van dit jaar is de première van de filosofische western ‘Ballade van Bodie’, over de gelijknamige Amerikaanse spookstad. En in het jaarlijks terugkerende agrarische thema brengt Karavaan ‘Mestmoeders’ bij de melkveehouderij van de familie Baltus in Zuidschermer en komt het boerendrama ‘Kiem’ terug, ditmaal bij de spitskoolteler Ursem-Zuurbier in Heerhugowaard. In een verlaten dorp rondom Alkmaar neemt men het publiek mee in de absurdistische voorstelling ‘Deze plek bestaat niet’. Op landgoed Duin & Bosch in Castricum beleef je ‘De meester en Margarita’. Ook kun je genieten van de succesvolle dorpsbeleving ‘Dit is geen dorp’ in Schermerhorn.

Verder staat ook het succesrecept de theatrale fietsroute op het programma, ditmaal met een route door Koedijk en Sint-Pancras, met onderweg het muziektheater ‘Luchtbespiegelingen’ en de voorstelling ‘Mens, boom, dier’ op een Natuurbegraafplaats Geestmerloo.

Yes in my Backyard

Het succesvolle festivalhart in het Victoriepark wordt omgedoopt tot ‘Yes in my backyard’. Hier geniet je elke dag van steengoede livemuziek van Podium Victorie, theatervoorstellingen, straattheater, hapjes, drankjes en meer. Blote voetjes in het gras, zon op je gezicht en genieten maar! Dit alles is slechts een klein tipje van de festivalsluier, dus blok je agenda tien dagen en vier je zomer bij Karavaan! De kaartverkoop start 1 juli. Kijk op karavaan.nl voor informatie en voorstellingen. (Foto: Bowie Verschuuren)