Karavaan bespeelt Ketelhuis op landgoed Duin & Bosch

Castricum – Tijdens het Karavaan Festival (6 tot en met 15 augustus) landt de locatietheatervoorstelling ‘De Meester en Margarita’ in Castricum. Plaats van handeling is het monumentale Ketelhuis op landgoed Duin & Bosch. Het muziektheater van Konvooi/Orkater beleeft in Castricum haar locatietheater-première.

De vijf spelers/zangers nemen je mee in het verhaal van ‘De meester en Margarita’. Daarin bezoekt de duivel om daar het zelfbedrog van haar inwoners te ontmaskeren. We ontmoeten een jonge dichter die ervan overtuigd raakt dat hij in een leugen leeft. Verder een depressieve schrijver die zichzelf heeft laten opsluiten in een psychiatrische inrichting en Margarita. Zij is boven alles op zoek naar iets waars. Omdat op het landgoed oorspronkelijk een psychiatrisch ziekenhuis zat, vond het festival dit de perfecte locatie voor deze voorstelling.

Konvooi onderzoekt aan de hand van Boelgakovs meesterwerk ‘De meester en Margarita’ hoe de mens zich staande houdt in een wereld waarin waarheid haar waarde verloren lijkt te hebben. Het is een zoektocht naar houvast in een tijd waarin ieder mens recht heeft op zijn eigen werkelijkheid en feiten ook maar een mening zijn.

Diner-arrangement Russische Stijl

De voorstelling is uit te breiden met het diner-arrangement ‘Theater & Diner Russische stijl’, waarbij je aanschuift in ‘De Oude Keuken’ voor een verrassend – Russisch getint – tweegangendiner en koffie toe. Leuk is ook dat bezoekers de voorstelling kunnen combineren met één van de vele fiets- en wandelroutes door de prachtige duinen en bossen om het landgoed heen. ‘De meester en Margarita’ is te zien vrijdag 6 tot en met maandag 9 augustus. Kijk op www.karavaan.nl voor overige informatie en kaartverkoop.

Op de foto:
De voorstelling ‘De meester en Margarita’ is van vrijdag 6 tot en met maandag 9 augustus te zien. (Foto: Sanja Marusic)