Kapotte spullen? Repareer ze! (Update: Repair Café gaat niet door)

Castricum – Transitie Castricum organiseert samen met De Groene Bak weer een Repair Café op zaterdag 14 maart. Men kan samen met de vrijwilligers aan de slag met kleine elektrische en huishoudelijke apparaten. Is die kapotte strijkbout nog te maken? En hoe zorg je dat je wekker het weer gaat doen? Verder is er hulp bij textielreparaties. Hoe repareer je een kledingstuk of haak- en breiwerk? Ook kan men komen voor advies bij computerproblemen en voor advies bij fietsreparaties. Men kijkt mee met de reparatie en helpt of denkt mee waar dat kan.

Naast gerepareerde spullen brengt een Repair Café ook veel gezelligheid. Men kan iets drinken aan de bar van De Bakkerij en ideeën uitwisselen met andere bezoekers. Het Repair Café wordt eens per twee maanden georganiseerd door Transitie Castricum en De Groene Bak.

De Groene Bak is een Castricumse beweging die jonge mensen wil inspireren duurzamer te leven. Transitie Castricum is een netwerk van Castricummers die aan de slag zijn om door middel van simpele oplossingen hun leven meer duurzaam, sociaal en lokaal te maken. Het Repair Café vindt plaats op zaterdag 14 maart in De Bakkerij aan de Dorpsstraat 30 in Castricum en is geopend van 13.00 tot 16.00 uur. De entree is gratis (giften zijn welkom). Men betaalt alleen voor eventuele materialen. Repareren en laten repareren is uiteraard op eigen risico. (Foto: aangeleverd)

UPDATE: Naar aanleiding van de ontwikkelingen rondom het coronavirus willen ze vanuit het De Bakkerij meehelpen in het vertragen van de verspreiding van het virus. Gezondheid is belangrijk en daarom hebben ze besloten beide evenementen van zaterdag (Repair Cafe en Two Imaginary DJ’s) af te gelasten. (Bron: de Bakkerij op Facebook)