Kapotte spullen (leren) repareren

Castricum – Transitie Castricum organiseert samen met De Groene Bak weer een Repair Café op zaterdag 14 september. Er is deze keer ook weer een energiecoach van CALorie aanwezig.

Men kan samen met de vrijwilligers aan de slag met kleine elektrische en huishoudelijke apparaten. Ook is advies mogelijk bij computerproblemen en fietsreparaties. Hoe repareer je bijvoorbeeld je fietsverlichting? Is je kapotte strijkbout nog te maken? En hoe zorg je dat je wekker het weer gaat doen? Men kan meekijken met de reparatie en meehelpen of -denken waar dat kan. Deze keer is er helaas geen hulp bij textielreparaties.

Er is ook weer iemand van CALorie, die kan voorzien van energie-advies. CALorie heeft een aantal energiecoaches die kennis en ervaring hebben om mensen vooruit te helpen bij hun energievragen. Bijvoorbeeld over besparen, isoleren, warmte opwekken zonder aardgas, een aandeel nemen in een windmolen of zonnecentrale, meedoen met de elektrische deelauto en andere aspecten van de energietransitie.

Naast gerepareerde spullen brengt een Repair Café ook veel gezelligheid. Er kan iets gedronken worden aan de bar van De Bakkerij en ideeën uitgewisseld met andere bezoekers.

Het Repair Café vindt plaats op zaterdag 14 september in De Bakkerij aan de Dorpsstraat 30 in Castricum en is geopend van 13.00 tot 16.00 uur. De entree is gratis (giften zijn welkom). Men betaalt alleen voor eventuele materialen. Repareren en laten repareren is uiteraard op eigen risico. (Foto: Jorinde Reijnierse)