Kapotte spullen? Duurzaam advies? Kom naar het Repair Café

Castricum – Op zaterdag 14 januari is er weer een Repair Café en energie-advies in de bibliotheek aan de Geesterduinweg 1. Transitie Castricum, De Groene Bak en CALorie bundelen hier activiteiten in een gezamenlijk streven Castricum duurzamer te maken. Van 12.30 tot 15.30 uur zijn alle belangstellenden welkom.

In het Repair Café kunnen bezoekers met hulp van vrijwilligers hun kapotte huishoudelijke apparaten vaak een nieuw leven in blazen. Denk aan kleine apparaten, zoals een strijkbout, een waterkoker of elektronisch speelgoed (bijvoorbeeld een treintje, speelgoed op batterijen, op afstand bestuurbare auto) met een maximaal formaat van een stofzuiger. Verder is er advies bij textielreparatie, waaronder ook haak- of breiwerk. Heb je bijvoorbeeld een kapotte zak in een broek? Is een favoriete kinderbroek stuk? Neem een lapje mee en we gaan samen repareren. Ook kun je komen voor eenvoudige reparaties aan computers en elektronica. De entree is gratis, maar giften zijn welkom. Je betaalt alleen voor eventuele materialen. Repareren en laten repareren is uiteraard op eigen risico. Naast gerepareerde spullen brengt een Repair Café ook veel gezelligheid. Je kunt koffie en thee drinken en ideeën uitwisselen met andere bezoekers.

Energiecoaches

Er zijn vanuit CALorie energiecoaches aanwezig om informatie te verstrekken en adviezen te geven over verduurzaming van de woning, energiebesparing en het opwekken van duurzame energie. Er is informatie over het isoleren van je woning, warmtepompen, meedoen met de elektrische deelauto en andere aspecten van de energietransitie. Ook hebben ze een folder voor je met 24 tips die kunnen helpen om energie te besparen.

Informatie organisatoren

Het Repair Café wordt eens per twee maanden georganiseerd. Transitie Castricum is een netwerk van Castricummers die aan de slag zijn om door middel van simpele oplossingen hun leven meer duurzaam, sociaal en lokaal te maken. De Groene Bak is een groep jonge mensen die wil inspireren om duurzamer te leven. CALorie is een coöperatie van en voor bewoners van de gemeente Castricum met als missie de uitstoot van CO2 te beperken en het gebruik van duurzame energie te bevorderen om zo de opwarming van de aarde tegen te gaan. Bibliotheek Kennemerwaard, vestiging Castricum, zet zich in voor duurzaamheid. Kijk op www.transitiecastricum.nl en www.calorieenergie.nl voor meer informatie. Wanneer het druk is, kan men mogelijk aan het eind van het Repair Café niet meer iedereen helpen. Wil je zeker zijn van reparatie, kom dan bijtijds. Repareren en laten repareren is uiteraard op eigen risico. (Foto: aangeleverd)