Kantine handbalvereniging CSV klaar voor jubileum

Castricum – De kantine van handbalvereniging CSV op sportpark Wouterland kon wel een opknapbeurt gebruiken. De vereniging heeft de viering van het 75-jarig bestaan in het vooruitzicht. Tijdens de landelijke vrijwilligersactie NL Doet heeft een team van vrijwilligers de kantine opgeknapt.

Volgend jaar bestaat CSV 75 jaar en de kantine is een belangrijke verbindende plek. Tijdens een bardienst spraken moeders Danielle en Hester elkaar. Ze vonden de kantine erg gedateerd qua zonwering en verlichting. Ook het kleurgebruik kon sfeervoller. Zo werden ideeën uitgewerkt tot concrete plannen en haakten (familieleden van) clubleden aan.

Enthousiasme werkt aanstekelijk, want oma’s gingen achter de naaimachine zitten om gordijnen te vermaken en een gepensioneerde schoonvader schilderde nog wat kozijnen. De lokale bedrijven Weda Schilders en Hubo Castricum gaven de nodige ondersteuning in verf, klusspullen en vakmanschap. De sportkantine heeft een gezicht gekregen met de teamfoto’s van de vereniging en er hangen nu collages met oude spelerskaarten en krantenknipsels.

De vereniging kijkt terug op een dag waarbij met vele handen door jong en oud een plek veel gezelliger is gemaakt. (Foto: aangeleverd)