Kandidaten gezocht voor waarderingsspeld en jeugdlintje

Castricum – Sinds maandag kunnen kandidaten worden aangemeld voor zowel de gemeentelijke waarderingsspeld als voor het jeugdlintje van de gemeente Castricum. Deze onderscheidingen zijn bedoeld de inzet en bijzondere prestaties van inwoners te erkennen en te belonen. Het jeugdlintje is tijdens de nieuwjaarsreceptie op 9 januari 2023 voor het eerst uitgereikt aan Stan Baltus.

Niemand kent de lokale helden en heldinnen beter dan de gemeenschap zelf. Daarom roept het college inwoners op mensen aan te melden die zich inzetten voor anderen of die door een bijzondere prestatie Castricum ‘op de kaart’ zetten. Dat kan door uiterlijk 8 december te mailen naar bestuurssecretariaat@castricum.nl met een motivatie. De gemeentelijke waarderingsspeld en het jeugdlintje worden uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie op 8 januari 2024.

Voor de waarderingsspeld komen mensen of organisaties in aanmerking die zich geruime tijd voor de Castricumse gemeenschap hebben ingezet, een waardevolle bijdrage hebben geleverd aan het imago van de gemeente, een zeer bijzondere sportieve prestatie hebben geleverd, zich hebben getoond als innovatief ondernemer of een zeer bijzondere creativiteit hebben laten zien op kunstzinnig gebied. Voor het jeugdlintje komen jongeren in aanmerking die maximaal 21 jaar oud zijn, wonen in de gemeente Castricum, aantoonbaar een goede daad of prestatie hebben geleverd (denk aan een sportprestatie, hulp aan ouderen of zieken, het organiseren van opruimen van zwerfafval) en wiens voordracht gesteund wordt door de omgeving of buurt. (Foto: Bos Media Services)